Laatste nieuws uit Istanbul

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Laatste nieuws uit Istanbul
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag beslissen Liverpool en AC Milan wie de 50ste editie van de Europa Cup I, ofte Champions League, gaat winnen. Voor het organiserende Istanboel een absolute primeur, eentje die echter in mineur kan aflopen. Door het duel tussen Galatasaray en Fenerbahce van afgelopen weekend is de sfeer er namelijk wat vijandig. Er wordt morgen dan ook gevreesd voor incidenten. Die waren er ook tijdens de titelfestiviteiten van Fenerbahce, waar twee  kinderen door geweerschoten zwaargewond raakten. Milan liet reeds weten dat het 4000 tickets gaat teruggeven.
 
Bij de Engelsen lijkt iedereen fit te raken voor de partij. Volgens verdediger Riise is het vooral uitkijken naar het kapsel van Cissé. “Hij tovert ongetwijfeld nog wel een verrassing tevoorschijn. Kwestie van de Italianen af te schrikken”, aldus de Noor. 
 
Voor Paulo Maldini kan het de vijfde keer worden dat hij de Cup met de Grote Oren boven het hoofd mag tillen. Hij lijkt dan ook zelfverzekerd in HNB. “We speelden 11 wedstrijden in 34 dagen. Die opeenstapeling zorgde voor vermoeidheid. De laatste tien dagen kregen echter wat tijd om te recupereren en dat deed ons goed.” De ondertussen 36-jarige Maldini staart zich ook niet blind op de vijfde plaats van hun tegenstander in de Premier League. “Blijkbaar kan Liverpool zich goed op belangrijke wedstrijden concentreren. In de kwart- en halve finales kregen ze maar één doelpunt binnen, en dat tegen Juventus en Chelsea. Toch verontrust me dat niet. We hebben voldoende potentieel voorin. In die linie is het bij Liverpool wat minder”, aldus de Italiaanse kapitein.
 
Aan de andere kant van de middenlijn staat woensdagavond ook een groot boegbeeld, namelijk Steven Gerrard. Hij kan al enkele weken aan niets anders meer denken dan aan de finale in Istanboel. “Ik droom ’s nachts van die wedstrijd. Het moet de meest fantastische wedstrijd in mijn leven worden. Dagelijks bid ik: ‘God, geef me die beker’.” Over zichzelf en zijn spelpijl van de afgelopen maanden is Stevie G tevreden. “Ik ben dit seizoen onder Benitez een betere voetballer geworden. Ik ben meer gaan nadenken over het spel en met de trainer heb ik ondertussen een speciale band.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties