Wie geraakt uit gevaren zone?

Truyens Himke
| 0 reacties
Wie geraakt uit gevaren zone?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan twee vooruitgeschoven wedstrijden op het programma van de Veikkausliiga. FC Lathi neemt het in het eigen Ladhen stadion op tegen FF Jaro en Tampere United ontvangt FC Inter Turku.
 
Op het eerste zicht niks speciaal zou je denken, maar niets is minder waar. Tampere United – FC Inter Turku is niet zomaar een wedstrijd, maar een wedstrijd om de eer. Turku is een Zweedstalige stad en daarom niet zo gelief bij het gros van de Finnen, dus ook bij de inwoners van Tampere. Daar komt dan nog eens bij de ze in Turku niet moeten hebben van Tampere. Reeds 13 maal stonden beide teams tegen over elkaar in de Veikkausliiga, de tussenstand is 12-27 in het voordeel van TamU. Turku wist nog maar twee maal te winnen en één gelijkspel uit de brand te slepen.
 
TamU: Kavén, Aho, Kuoppala, Marchis, Heinänen, Saarinen, Sainio, Wiss, Hynynen, Scheweleff, Kopunovic.
FC Inter: Bahne, Corpache, NGal, Tumanto, Ilo, Petrescu, Pertot, Nyman, Gustafsson, Otoo, Lehtonen.
 
De tweede wedstrijd van de dag is die tussen FC Lathi en FF Jaro. Voor Lathi dat alweer een miserabel seizoen aan het spelen is moet het tij dringend gaan keren. Maar ook FF jaro kan de punten best gebruiken, beide ploegen tellen immers evenveel punten ... drie. Als we hier naar de statistieken gaan kijken lijkt het mogelijk voor de zwart-paarse, al … In de onderlinge duels staat het 9-8 voor Lathi en wonnen ze drie maal tegen twee maal, er werd ook nog twee maal gelijk gespeeld. Maar zoals Goethals het zei “Nie zevere, spiele”.
 
FC Lahti: Slawuta, Pehkonen, Hauhia, Taulo, Järvinen, Kautonen, Mahlio, Arkivuo, Lähitie, Rafael, Kottila.
FF Jaro: Fredrikson, Ainasoja, Alexandrov, Tumasian, Hevonkorpi, Luoma, Portin, R. Eremenko, Storbacka, Väisänen, Wargh.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties