Urban Football geslaagde eerste editie

Truyens Himke
| 0 reacties
Urban Football geslaagde eerste editie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onder een hemelsblauwe lucht heeft nu zaterdag de eerste editie van Urban Football Voetbalkrant.com Street Soccer Tournement plaatsgevonden. 16 ploegen  uit gans België streden om de titel ‘King of the Streets’.

“Het mag zonder meer een groot succes genoemd worden” aldus Hans Speetjens medeorganisator van het tornooi. “Het weer was fantastisch, mooie voetbal begeleid door hip-hop muziek, verder was er drank, eten, … en een vooral een zalige sfeer, wat wil een mens nog meer. Als je dan ook nog ziet welke kunstjes onze freestylers uit hun schoenen toveren dat weet je gewoon, dit was wat we wilde bereiken”.
 
Om iets na half één werd de eerste wedstrijd op gang gefloten onder het toezicht van een honderdtal enthousiaste toeschouwers. En ze zijn niet voor niks gekomen, mooie bewegingen en technisch zeer hoogstaand voetbal wordt er op het beton van de Geerdegemvaart te Mechelen gebracht. Aan een hoog tempo volgden de wedstrijden elkaar op, 2 maal 4 minuten spelen wij dit weer eist zijn tol.
Om de spelers af en toe wat rust te gunnen werden we verrast op een overheerlijk freestyle toernooi, wat die gasten kunnen is onvoorstelbaar. Wie dacht dat een GSM diende om te bellen is fout, die dient om de bal op te laten tollen. En schoenen die zet je best bovenop de bal als die reeds op je hoofd ligt. En ga zo maar verder.
 
Nadat de freestyle finale tussen Bad Boy en N!cO werd afgerond, waar deze laatste een terechte winnaar werd, schenen alle schijnwerpers alweer op de straatvoetballers. In een spannende halve finale veroverden Bisthoven-West en Zidihno een stekje in de finale.
En ook deze was top of the bill, met een paar overheerlijke panna’s (speler van de tegenstander door de benen spelen en de bal zelf terug aannemen) won Bisthoven West van Zidihno dat maar liefst drie maal met een persoon minder op het veld moest staan.
 
Na dit alles werd nog een wedstrijdje tussen het Urban Football Team (Jan en Hans) en de winnaars Bithoven West gespeeld. Niet dat het Urban Football zo goed speelde, maar na de reguliere acht minuten stond het 3-3 en shoot-out. Bisthoven had maar één doel voor ogen in deze wedstrijd, de organisators bedanken voor een aangename namiddag, bij gevolg mochten deze dan ook winnen. Niet de beste maar wel de plezantste wedstrijd van allemaal.
 
Al bij al een gezellige namiddag en zeker voor herhaling vatbaar.
 
Bekijk de foto’s:

Voor meer informatie omtrent dit evenement surf naar www.urbanfootball.be.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties