Sydney plaatst zich voor finale

K M

Sydney FC heeft zich geplaatst voor de finale van het Oceanisch kwalificatietornooi voor het WK voor Clubs. In de halve finale zette het gemakkelijk Tafae FC met 6-0 opzij.

Sydney kwam op voorsprong in de 24ste minuut. Saso Petrovski scoorde nadat Matthew Bingley een hoekschop van Ufuk Talay naar hem had doorgekopt. In de 40ste minuut leverde Petrovski de assist voor collega-aanvaller David Zdrilic die beheerst afwerkte. Nog voor de rust kreeg Sydney een penalty nadat Robbie Middley foutief werd neergelegd in het strafschopgebied. Ufuk Talay liet de unieke kans niet liggen zodat men ging rusten met een 3-0 stand.

Na 66 minuten werd het 4-0 dankzij invaller Steve Corica. Hij rondde een 1-2 met Zdrilic succesvol af. Corica was in zijn nopjes vandaag en was de aanleiding voor de 5-0. Met een prachtige pass vond hij Todd Brodie wiens voorzet door Alejandro Salazar twee minuten voor tijd in doel werd verlengd. Amper een minuut later was daar wederom Steve Corica. Hij kreeg de bal op 30 meter van de goal, dribbelde drie tegenstanders en de doelman voorbij en deponeerde dan de bal in het lege doel.

Sydney FC neemt het in de finale op tegen AS Magneta. De ploeg uit Nieuw Caledonië versloeg AS Pirae met 4-1.