Azzurri speelt wederom gelijk

Italië heeft in hun tweede en laatste vriendschappelijke wedstrijd op hun tour in de USA 1-1 gelijk gespeeld tegen Ecuador. Lucarelli miste op het einde een strafschop die hen de overwinning heeft gekost.

Italië wou niet starten zoals tegen Servië & Montenegro en vloog er meteen in. Ecuador-goalie Mora moest in de beginminuten al een vrije trap van Di Michele uit de bovenhoek van zijn doel halen. Het was uitstel van executie want uit daaropvolgende hoekschop van Brienza kopte Luca Toni de bal tegen de netten. We waren op dat moment amper acht minuten bezig. Even later scoorde de aanvaller van Palermo bijna zijn tweede na een misverstand in de verdediging van Ecuador. in de 18de minuut maakte Ecuador echter tegen de gang van het spel in gelijk. Dario Dainelli, die zijn internationaal debuut maakte, legde Carlos Tenorio binnen het strafschopgebied neer en de bal moest op de stip. Ayovi liet de unieke kans op de gelijkmaker niet liggen. Amper twee minuten later scoorde de Azzurri wederom via Cristian Zaccardo, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens een duw van Toni op de Ecuadoriaanse doelman. Ecuador begon meer aanvallend te denken en Walter Ayovi maakte van een vrije trap gebruik om een bom op doel te lanceren die de lat scheerde.

In de tweede helft ging het spel mooi heen en weer. Terwijl Di Michele aan de ene kant de bal juist naast de paal trapte, moest enkele momenten laten Azzurri-goalie Roma een save tonen op een inzenden van Valencia. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Ecuador het heft in handen. Roma werd verslagen door een schot van De La Cruz, maar Zaccardo kon de bal op doellijn weghalen. Even later viel het doelpunt bijna aan de overkant, maar de poging van Lucarreli raakte het doelhout. In de 77ste minuut glipte Mesto door de buitenspelval, plaatste de bal naast de Ecuadoriaanse doelman, maar Ayovi kon de bal nog net voor de doellijn wegtikken. In de 82ste minuut kreeg de Azzurri een discutabele strafschop na een vermeende fout van doelman Mora op Langella. Mora hield echter de inzending van Lucarelli tegen waardoor het 1-1 bleef. Beide partijen namen daarmee genoegen en speelde de wedstrijd rustig uit.

Italië: Roma; Zaccardo, Barzagli, Dainelli (Baronio 46); Cassetti (Iaquinta 88), Coppola (Mesto 55), Barone, Grosso; Brienza (Langella 46), Toni (Lucarelli 46), Di Michele (Chiellini 67)

Ecuador:  Mora; De La Cruz (Ambrosi 78), Hurtado, Espinoza (Guagua 82), Reasco; Lara (Gomez 51), E Tenorio, M Ayovi (Quiroz 78), W Ayovi; Baldeon (Delgado 46), C Tenorio (Valencia 46)