Rechter geeft Belgacom gelijk

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Rechter geeft Belgacom gelijk
Foto: © SC

Belgacom krijgt voorlopig gelijk

Belgacom heeft haar eerste hindernis richting het definitieve televisiecontract met succes overwonnen. De Brusselse kortgedingrechter besliste vandaag om het voetbalcontract niet op te schorten, ondanks de klacht van concurrenten Telenet en BeTV.

Begin mei kreeg Belgacom het televisiecontract voor de volgende drie seizoenen toegewezen. Telenet en BeTV, de huidige rechtenhouders, tekenden echter verzet aan omdat zij meenden een clausule te hebben die voorschreef dat ze de kans kregen om binnen de dertig dagen het eerste bod van Belgacom met 10% te verhogen. De Profliga respecteerde die periode echter niet omdat de Europese Commissie had laten weten dat die voorkeurrechten in strijd zijn met het mededingingsrecht.

De Brusselse kortgedingrechter kon zich daarin vinden en stelde Belgacom in het gelijk. “De vordering van de eisende partijen is afgewezen omdat er volgens de rechter geen sprake was van hoogdringendheid en omdat Telenet en BeTV te lang hebben gewacht met hun klacht”, vertelt Profliga-voorzitter Jean-Marie Philips aan De Standaard.

Toch zit de zaak er nog niet helemaal op. De Profliga en Belgacom moeten nog steeds wachten op het verslag van de Raad van Mededinging, die eveneens een onderzoek voerde naar de toewijzingsprocedure. Indien ook zijn geen probleem zien, zal Belgacom vanaf augustus de Belgische Jupiler League op televisie brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties