Zeven trainerswissels in minder dan drie jaar

Zeven trainerswissels in minder dan drie jaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zopas heeft de directie van Metalurg Donetsk bevestigd dat Olexandr Sevydov de nieuwe trainer wordt.  Hij vervangt er Vitaly Shevchenko.  Het is niet de eerste keer dat Sevydov aan de slag gaat bij de club van Andres Mendoza.  
Tijdens het seizoen 2002/2003 hielp hij Metalurg, als interim coach, uit de nood toen trainer Semen Altman er de biezen pakte.  Hij stuurde het team naar een meer dan verdienstelijke derde plaats.
Bij aanvang van de campagne 2003/2004 werd hij bedankt voor bewezen diensten en stelde het Metalurg-bestuur de Nederlander Willem Fresh aan als hoofdtrainer.

Sevydov, trouwens een ex-speler van Metalurg Donetsk, trok naar derdeklasser Stal Alchovsk.  Hij loodste het provincieclubje uit Dniprodzherzhinsk prompt naar tweede klasse waar het prompt de titel binnenhaalde en dus promotie naar de Oekraïense hoogste voetbalklasse.

Met het binnenhalen van de 36-jarige Sevydov is men bij Metalurg Donetsk toe aan hun zevende trainerswissel in 2,5 jaar.  De carrières van Ton Kaanen, Semen Altman, een eerste keer Olexandr Sevydov, Willem Fresh, Slavolyub Muslin en Vitaly Shevchenko waren in Donetsk nooit een lang leven beschoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties