Publikum verliest oefenmatch met 1-2

Julie Néman

CMC Publikum kreeg gisterenavond Dinamo Zagreb over de vloer. Ondanks het feit dat het om een oefenmatch ging, gingen beide teams volledig voor de overwinning, wat in een paar mooie doelkansen resulteerde. Al na drie minuten was het feest voor de thuisploeg wanneer Sebastjan Gobec de score opende. Maar ook de bezoekers vonden makkelijk hun weg naar doelman Fink, die een paar aardige reddingen uit zijn mouw schudde. Pas in de 45e minuut kon Luka Modric de gelijkmaker scoren wanneer de Sloveense verdediging het even liet afweten.

Op de tweede Kroatische goal moesten we niet lang wachten. In de 54e minuut kreeg Dinamo een corner, die het best door Ivan Bosjnak werd ingeschat. Hij kopte de 1-2 voorbij Fink. Ondanks dat Publikum probeerde aan te vallen, geraakte het niet meer voorbij Dinamo, dat sterk stond te verdedigen. De score kon zelfs nog uitlopen toen Kardum alleen voor doel kwam, maar hij besloot in de armen van Fink.

Eindresultaat was 1-2, maar dat liet trainer Marko Pocrnjic niet aan zijn hart komen. "Ondanks het verlies ben ik trots op mijn jongens. Ze hebben hard gewerkt, en ik zie dat de trainingen van de laatste dagen nu al hun vruchten afwerpen. Ik ben erg tevreden van de eerste helft. In de tweede werden we beetje om ver gelopen door Dinamo. Er is dus nog werk aan de winkel."