"Meer Club kan je niet zijn"

Jan Martynowski
| 0 reacties
"Meer Club kan je niet zijn"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Nauwelijks had Franky Van der Elst maandagmorgen zijn contract als hulptrainer ondertekend, of hij stond al op het trainingsveld van landskampioen Club Brugge. Daar zal hij de komende drie jaar hoofdtrainer maar vooral goede vriend Jan Ceulemans assisteren.

Van der Elst toonde zich meteen assertief. Terwijl Ceulemans goedkeurend toekeek vanuit de middencirkel, was het Van der Elst die de spelers met zich meetrok. De bedoeling? Zeker. Ceulemans: "Franky begeleidt de spelers tijdens de fysieke oefeningen, René (Verheyen) neemt de techniek voor zijn rekening, en ik sta verderop alles te observeren. Als ik middenin de spelersgroep sta, zie ik niet wat achter mijn rug gebeurt. Vanop afstand krijg ik meer informatie. De hoofdtrainers bij topclubs werken trouwens allemaal zo."

Dat de hulptrainers Franky Van der Elst en René Verheyen heten, kan de Caje alleen maar appreciÃ"ren. "Ik reken Franky al twintig jaar tot mijn vriendengroep. En met René speelde ik vier jaar samen. De vriendenbende van toen is nu herenigd. Ik ben er zeker van dat het buiten het werk erg leuk wordt. 

Ook sportleider Marc Degryse was tevreden. Ook hij speelde samen met zijn huidige trainer en hulptrainer. De keuze voor Van der Elst lag dan ook voor de hand. "Meer Club kan je moeilijk zijn"', aldus Degryse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties