Dewael wil een veiligheidscommissie

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Dewael wil een veiligheidscommissie
Foto: © SC

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael wil meer veiligheid in en rond de stadions. Het is dan ook nodig dat de voetbalbond een veiligheidscommissie op poten zet. Het is de bedoeling dat de veiligheidsverantwoordelijken van de clubs op regelmatige basis in de commissie met elkaar rond te tafel gaan zitten. Bij de voetbalbond is het idee alvast positief onthaald.  

Zo wil Dewael meer respect voor de stewards. Hij wil op termijn minder, maar beter georganiseerde politiediensten in en rond de stadions. Op die manier kunnen de zware politiekosten, om en bij de 5 miljoen euro op jaarbasis gedrukt worden. Daarnaast wil de minister een aanpassing van de voetbalwet. Er is namelijk nood aan strengere normen en de daarbij samenhangende hogere sancties. 

Veiligheidsverantwoordelijke van de KBVB, Nico De Pauw, was in de wolken met het initiatief van Dewael. In een eerste fase is er een overlegorgaan, waar zes veiligheidsverantwoordelijken van clubs uit eerste en tweede klasse in zullen zetelen, opgericht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties