Litmanen tekent in Zweden

Truyens Himke
| 0 reacties
Litmanen tekent in Zweden
Foto: © SC

Jari Litmanen is nog steeds een fel begeerde speler, zowel binnen als buiten Finland mag de aanvaller op heel wat belangstelling rekenen. Zopas werd bevestigd dat de 34 jarige Fin zijn handtekening heeft geplaatst onder een contract van zes maanden bij het Zweedse Malmö FF.
 
Litmanen staat er nog steeds, de kapitein van de Finse nationale ploeg heeft alweer een transfer beet. Dit maal reist hij naar het zuiden van Zweden waar hij de volgende zes maanden voor Malmö FF uitkomt.
De Zweden konden hun Oosterbuur gratis binnenhalen nadat zijn contract bij het Duitse FC Hansa Rostock verviel wegens degradatie. De enige manier waarop de Duitsers de ster konden houden was in Bundesliga blijven.
 
Litmanen legt uit waarom hij voor Malmö heeft gekozen: “Ik heb met Zweden samengespeeld bij Ajax en Rostock, alleen al voor die reden kijk ik er naar uit om bij Malmö aan de slag te gaan. Het is een fantastische club dat iets kan beteken in Europa en hopelijk kan ik daar mijn steentje aan bijdragen.”
En ook de manager van Malmö ziet het zitten: “Litmanen is één van de meeste ervaren spelers dat we ooit hebben binnengehaald. Het is een zeer professioneel iemand en een fantastische houding, hij is niet naar hier gekomen om uit te bollen maar om te voetballen.”

Litmanen kennen we vooral van zijn jaren bij Ajax waar hij terecht kwam nadat hij eerder in Finland het mooie weer maakte. Nadien verhuisde hij naar Barcelona en Liverpool om zo terug via Ajax naar Lathi te gaan. Het laatste half jaarwas hij te zien in Duitsland bij Hansa Rostock.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties