STVV verliest van FC Arges

Mario Lelievre

Sint-Truiden verloor zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen het Roemeense FC Arges-Dacia Pitesti met 1-2. In het Bergéstadion van KVK Tienen kwam STVV met twee testers, de Fransman Cyril Ramond (linksachter) en de Deen Sammy Youssouf (spits), aan de aftrap.

In de zesde minuut zorgde een gedreven Marco Nijs voor de 1-0. Zijn voorzetschot belandde in de winkelhaak. Nog geen minuut later strafte de nummer tien van Arges, Nastasie, een misverstand in de verdediging af. In de 35e minuut zorgde de net ingevallen Bilasco voor de 1-2.

Tijdens de rust wijzigde Herman Vermeulen zijn team op vier plaatsen, maar de stand bleef ongewijzigd.

Dimitri De Condé (enkel) en Jeroen Simaeys (lies) speelden gisteren niet. Zij bleven uit voorzorg aan de kant. Ook Kris Buvens liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan. Zijn achillespeesblessure speelt hem nog parten en hij wil niet overhaast te werk gaan. Kalisa en Mulemo werken verder aan hun revalidatie.

Woensdag 20 juli (19.30) speelt STVV in en tegen derdeklasser Kermt-Hasselt. Zaterdag 23 juli (19.30) is er de eerste wedstrijd op Staaien. Tegenstander is de club van Josip Skoko, het Turkse Gençlerbirligi.