Overzicht CL-wedstrijden

Vandaag werden er in de tweede voorronde van de Champions League al zes van de veertien heenwedstrijden afgewerkt. Voetbalkrant geeft u een overzicht van wat er allemaal gebeurde in die wedstrijden.

Dinamo Tbilisi - Brøndby  0-2

Tbilisi - Brøndby was een gelijkopgaande wedstrijd in de eerste helft. Toen thuisspeler Amisulashvili net voor rust de rode kaart kreeg kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Denen. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam de logische openingstreffer er voor de bezoekers. Skoubo was de maker van de 0-1. Toen ex-Feyenoorder, Elmander, er een paar minuten voor tijd 0-2 van maakte was de match beslist. De Denen hoeven zich dus weinig of geen zorgen meer te maken over de terugwedstrijd van volgende week. Een uitgebreider verslag kan elders terugvinden op Voetbalkrant.

Dinamo Kiev - FC Thun  2-2

Kiev beleefde in eigen huis niet zo'n leuke avond, want winnen deed het niet. Nochtans bracht Husiev na twintig minuten spelen de thuisploeg al op voorsprong. Na veertig minuten scoorde Kiev een tweede keer. Helaas voor de thuisploeg was het Rodolfo die de bal in eigen doel werkte, 1-1. Toch gingen de Oekraïners nog met een 2-1 voorsprong de rust in dankzij Shatskikh. Het belangrijke uitdoelpunt hadden de Zwitsers al te pakken, maar na twintig minuten spelen in de tweede helft werd het nog mooier. Aegerter bracht Thun op gelijke hoogte van Kiev en legde daarmee ook de eindstand vast. Kiev zal dus volgende week serieus uit zijn pijp mogen komen als het zich nog wil kwalificeren voor de volgende ronde.

Famagusta - Trabzonspor  3-1

Het Cypriotische Famagusta heeft voor een verrassing  gezorgd door het Turkse Trabzonspor met 3-1 te kloppen. Na een goede 25 minuten scoorde Nikolaou de openingstreffer voor de thuisploeg. Toen ex-Antwerp-speler Yattara net voor rust een rode kaart kreeg, kregen de Turken het al helemaal benauwd, maar toen Tekke een kwartier voor tijd de gelijkmaker scoorde zag de wereld er weer heel wat rooskleuriger uit voor Trabzon. In de laatste tien minuten liet Trabzon zich echter nog in de luren leggen. Famagusta scoorde via Frousos en Tsitaisvili nog twee maal, maar zal volgende week naar alle waarschijnlijkheid nog een warme avond tegemoet gaan in Turkije.

Anderlecht - Neftchi Bakoe  5-0

Anderlecht kende niet de minste moeite met zijn tegenstander uit Azerbeidjan. Aan de rust stond de thuisploeg na doelpunten van Tihinen, Jestrovic, Mpenza en Goor al met 4-0 voor. In de tweede helft controleerde Anderlecht rustig en het was Yves Vanderhaeghe die na een persoonlijke actie de 5-0 eindstand vastlegde. Ook van deze wedstrijd kan u natuurlijk een uitgebreider verslag vinden op Voetbalkrant.

Kaunas - Liverpool  1-3

Champions League-winnaar Liverpool heeft gedaan wat het moest doen, namelijk winnen in Litouwen tegen Kaunas. Even schrikken was het wel voor Liverpool toen Barevicius na twintig minuten de score opende voor de thuisploeg. Tien minuten later hadden de Reds de scheve situatie weer rechtgezet na doelpunten van Cissé en Carragher. In de tweede helft zorgde Steven Gerrard vanop de stip voor de 1-3 en zo staat Liverpool dus met een been in de derde voorronde van de Champions League.

Valerengen - Haka  1-0

Het Scandinavisch onderonsje tussen het Noorse Valerengen en het Finse Haka was op papier misschien wel de minst aantrekkelijke affiche van vandaag. Veel doelpunten vielen er ook al niet. Dos Santos zorgde net na rust vanop elf meter voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Wie er doorgaat is dus nog bijlange nog niet zeker. Een uitgebreid verslag vindt u elders op Voetbalkrant.