Lyon pakt eerste prijs van het seizoen

Kristof Blomme

Olympique Lyon heeft gemakkelijk de supercup binnengehaald. In de finale werd Auxerre op eigen veld vlot verslagen met 1-4.

Na drie minuten kwam de regerend kampioen al op voorsprong. Jongeling Ben Arfa scoorde op strafschop nadat doelman Cool een fout had gemaakt op Carew. Na nog geen tien minuten spelen was de stand alweer gelijk. Middenvelder Mathis faalde niet van dichtbij. Daarna was het 'Carew-time'. Nog voor de rust maakte de Noorse aanvaller de 2-1. Halfweg de tweede helft besliste de nieuwkomer de wedstrijd. Hij schudde twee man van zich af om daarna beheerst af te werken. Een kwartier voor het einde was het voor de derde keer Carew die de 1-4 eindstand vastlegde. Luigi Pieroni speelde de volledige wedstrijd.

Auxerre: Cool - Radet (Sagna 63), Martin (Bolf 75), Mignot, Jaurès - Mathis (Akalé 63), Be. Cheyrou, Violeau (cap), Kahlenberg - Pieroni, Poyet

Lyon:  Coupet - Diatta, Cris, Caçapa, Monsoreau - Pedretti (Diarra 61), Clément - Govou (cap) (Malouda 53), Ben Arfa, Carew (Nilmar 73), Frau.