Overzicht Champions League-wedstrijden

Philippe Crols

Vandaag werden de overige acht van de veertien heenwedstrijden in de Champions League afgewerkt. Voetbalkrant geeft u een kort overzicht van wat er allemaal gebeurde. Vooral het zware verlies van Celtic was opvallend.

Dudelange - Rapid Wien  1-6

De wedstrijd begon zeer spectaculair. Na een kwartier spelen stond er al maar liefst een 1-4 op het scorebord. Onze landgenoot Lawarée, twee maal Akagündüz en Hofmann scoorden voor de bezoekers. Martine scoorde voor de thuisploeg. Dan was het maar liefst vijftig minuten wachten op het volgende doelpunt. Lawarée scoorde na 65 minuten zijn tweede van de avond en bracht de stand op 1-5. Kienast legde net voor tijd de 1-6 eindstand vast. Rapid Wien mag dus alvast een ticket voor de derde voorronde boeken.

Partizan Belgrado - Sheriff Tiraspol  1-0

Sheriff Tiraspol was een paar jaar terug nog tegenstander van Anderlecht in de tweede voorronde. Paars-wit kende toen geen problemen. Partizan kan na vandaag echter nog niet gerust zijn. In een vrij matige eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. 0-0 was dus de ruststand. Na twintig minuten spelen in de tweede helft scoorde de thuisploeg dan toch. Odita was de man die Partizan op voorsprong bracht. Een pleziertripje zal het voor Partizan hoedanook niet worden volgende week.

Vardar Skopje - Lokomotiv Moskou
  1-1

Overtuigend was het allemaal niet wat Lokomotiv Moskou presteerde vandaag. De Russen keken aan de rust zelfs tegen een 1-0 achterstand aan. Nuhiji had de ploeg uit Macedonië namelijk na een klein kwartier al op voorsprong gebracht. Weinig beterschap voor de bezoekers na de rust, maar toch kwam er nog een goede uitgangspositie uit de lucht vallen. Sychev bezorgde met een treffer in de laatste minuut zijn ploeg alsnog een belangrijk uitdoelpunt. Eindstand dus 1-1.

Malmö FF - Maccabi Haifa
  3-2

De Zweden van Malmö hebben gewonnen vandaag, maar een goede uitgangspositie kan je de 3-2 niet echt noemen. Het begon dan ook dramatisch voor de thuisploeg, want al na een minuut scoorde Harazi voor de bezoekers. Osmanovski bracht Malmö terug tot 1-1, maar toch gingen de Zweden nog met een achterstand de rust in na een doelpunt van Calautti. Na twintig minuten in de tweede helft was de scheve situatie wel weer rechtgezet. Andersson vanop de stip en wat later Mattisson zorgden voor de 3-2 overwinning. Van deze wedstrijd kan u elders op Voetbalkrant een uitgebreider verslag vinden.

Bratislava - Celtic
  5-0

Celtic Glasgow beleefde een ware nachtmerrie in Slovakije. Na negentig minuten stond er zowaar een forfaitscore op het bord. Aan de rust stond Celtic nochtans maar met 1-0 in het krijt na een doelpunt van Hellebrand. In de tweede helft ging het echter van kwaad naar erger met de Schotten. Vascak had er na tien minuten in de tweede helft al 2-0 van gemaakt. In het slotkwartier ging het tenslotte helemaal fout met Celtic. Twee maal Halenar en Mikulic  zorgden ervoor dat Celtic de derde voorronde en dus ook Europees voetbal zo goed als zeker mag vergeten.

Tirana - CSKA Sofia
  0-2

CSKA Sofia kende niet zo'n makkelijke avond in Albanië. Tirana hield goed stand in de eerste helft en kwam zelfs een paar keer dicht bij een doelpunt. Scoren deed echter geen van beide ploegen en dus gingen we met een 0-0 de rust in. Het leek er lang naar uit te zien dat die 0-0 ook de eindstand ging worden, maar in de laatste drie minuten voetbalden de Bulgaren nog een uitstekende uitgangspositie bij elkaar. Gueye en Gargorov zorgden voor de doelpunten en voor de 0-2 eindstand. Ook van deze wedstrijd kan u elders op Voetbalkrant een uitgebreider verslag vinden.

Debrecen - Hajduk Split
  3-0

Een paar jaar geleden was Debrecen in de Uefa-beker nog de tegenstander van Club Brugge. Brugge haalde het toen van de Hongaren. Hajduk Split is echter Brugge niet en ging met 3-0 de boot in. Bogdanovic zorgde er met zijn twee doelpunten voor dat Debrecen ging rusten met een 2-0. Een dikke tien minuten na de rust legde Kerekes de 3-0 eindstand vast en bezorgde zo zijn ploeg een hele mooie uitganspositie.

Shelbourne - Steaua Boekarest
  0-0

Shelbourne - Boekarest ten slotte was een wedstrijd waar het restultaat alles zegt over de wedstrijd. Een nul over de ganse lijn dus. Van Shelbourne werd natuurlijk niet al te veel verwacht en zij zullen dan ook tevreden zijn over deze uitslag. Boekarest leek met die 0-0 ook tevreden en hoopt de klus volgende week af te maken in Roemenië.