Manchester tegen Hongaarse kampioen

Philippe Crols
| 0 reacties
Manchester tegen Hongaarse kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de Engelse nummer drie van vorig jaar, Manchester United, loopt de weg naar de Champions League via het Hongaarse Debrecen. Op papier een makkelijke opdracht voor de Engelsen, maar toch is het opletten geblazen voor United. 

Sir Alex Ferguson zal niet kunnen beschikken over zijn sterkste elftal vanavond. Zo zal linkerflankaanvaller Ryan Giggs er al zeker niet bijzijn. Hij heeft last van een infectie aan de borstspieren. Louis Saha liep vorige week dan weer een knieblessure op en is er vandaag ook niet bij. Quinton Fortune en Wes Brown trainen voorlopig wel weer volle bak mee, maar zijn nog niet fit genoeg om te spelen vanavond. Toch is er ook nog goed nieuws voor Ferguson, want Gabriël Heinze zal er mogelijk wel bijzijn tegen Debrecen. Hij was lange tijd out met een enkelblessure en mistte zo onder meer de promotietour van ManU in Azië. Van onderschatting is er alvast geen sprake bij United. "Ik denk we met Debrecen de sterkste ploeg hebben geloot. Ze hebben veel grote jongens en zijn ook bijzonder sterk. Ik was echt onder de indruk toen ik ze zag spelen. Na onze voorbereiding moeten we echter wel in staat zijn Debrecen te kloppen", aldus Ferguson. 

Van Debrecen weten we eigenlijk niet zo veel. De Hongaarse ploeg speelde twee jaar geleden nog tegen Club Brugge in de zestiende finales van de Uefa Cup en werd toen ook uitgeschakeld. De ploeg die toen op het veld stond is echter niet meer te vergelijken met die van nu. Vorig jaar werd Debrecen kampioen in Hongarije. Beloning was een plaatsje in de tweede voorronde van de Champions League waar Hajduk Split wachtte. De Hongaren wonnen de heenwedstrijd met 3-0. In Kroatië vernederde Debrecen Split zo mogelijk nog meer door er met maar liefst 0-5 te gaan winnen. Halmosi, Kerekes en Bogdanovic scoorden in de dubbele confrontatie allemaal twee keer. Voordeel voor Debrecen is dat de Hongaarse competitie al bezig is. Omdat de Hongaren echter actief waren in de tweede voorronde van de CL speelden ze nog maar één wedstrijd. Ze wonnen die met 2-1, thuis tegen zalaegerszeg. 

Hoedanook zou het een verrassing van formaat zijn mocht Debrecen Manchester uit de Champions League kunnen houden. Voor de mensen die deze wedstrijd willen bekijken kan dat. De BBC zendt de wedstrijd live uit. Afspraak om 21u. 

Vermoedelijke opstellingen:
Manchester United:
Van der Sar, Ferdinand, Silvestre, Neville, Heinze, Keane, Scholes, Fletcher, Ronaldo, Van Nistelrooy, Rooney

Debrecen:
Csernyanski, Maté, Szatmari, Vukmir, Dombi, Sandor, Bogdanovic, Kerekes, Nikolov, Halmosi, Eger
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties