Groep C - Barcelona favoriet

Ruben Claesen
| 0 reacties
Groep C - Barcelona favoriet
Foto: © SC

Om de twee dagen kan u op Voetbalkrant.com een uitgebreide voorbeschouwing verwachten die betrekking heeft tot één van de acht CL-poules. Vandaag nemen we poule C onder de loep. Barcelona lijkt torenhoog favoriet, met drie andere clubs die zullen strijden voor de tweede plaats.
 



Barcelona
 
Vorig Seizoen
 
Barcelona kon vorig seizoen eigenlijk zonder grote moeite de verwachtingen inlossen. Het werd kampioen met vier punten meer dan eeuwige rivaal Real Madrid, waar de machine pas écht begon te draaien ergens na de winterstop. Om een voorbeeld te geven van de overmacht van beide clubs: de derde in de stand, Villarreal, eindigde op 19 punten van de kampioen.
Voor de Champions League waren er ook hoge verwachtingen, maar het ging snel fout. In de achtste finales stuitte het op het toen nog onklopbare Chelsea van Mourinho.
 
Transfers
 
De grootste klepper die Barça kwam vervoegen, was ongetwijfeld Mark van Bommel. Zijn club PSV bereikte met van Bommel als centrale figuur de halve finale van het kampioenenbal, iets wat Frank Rijkaard niet was ontgaan. Ook de komst van de Bask Ezquerro werd met het nodige tromgeroffel onthaald. Na acht jaar Athletic Bilbao verhuisde hij naar Catalonië.
Juan Roman Riquelme verkaste ditmaal definitief naar Villarreal, nadat hij vorig jaar al werd verhuurd. Fabio Rochemback trok dan weer het kanaal over, hij speelt de komende vijf jaar voor Middlesbrough. Ook werden zoals vanouds weer enkele spelers verhuurd. Javier Saviola, die vorig jaar nog bij Monaco voetbalde, werd verhuurd aan Sevilla, Navarro mag het een jaartje bij FC Sevilla gaan proberen.
 
Kansen
 
Op papier zijn de Spanjaarden ruimschoots favoriet, al komen er enkele moeilijke verplaatsingen aan. Een eerste plaats moet dan ook de ambitie zijn.
 
Typeploeg
 
Doel: Victor Valdés
Verdediging: Puyol, Marquez, Oleguer en van Bronckhorst
Middenveld: Giuly, van Bommel, Xavi en Deco
Aanval: Eto’o en Ronaldinho
 
 
Panathinaikos
 
Vorig Seizoen
 
De Griekse competitie was vorig seizoen met voorsprong de spannendste van héél Europa. Er deden drie ploegen mee voor de titel: AEK Athene, Olympiakos Piraeus en Panathinaikos. Drie speeldagen voor het einde leidde Panathinaikos nog met één punt voorsprong op AEK Athene en drie op Olympiakos. Dan verliest AEK plots onverwacht thuis, Panathinaikos kwam niet verder dan een gelijkspel. Op de voorlaatste speeldag stond zowaar een topper op het programma: Pana ontving AEK. Het bleef 0-0, en Olympiakos profiteerde en werd uiteindelijk ook kampioen.
Europees eindigde het derde in een groep met Arsenal, PSV en Rosenborg. Panathinaikos heeft een stevige thuisreputatie, op verplaatsing gaat het de hoofdstedelingen meestal wat minder af. In de Uefa-cup kwam het niet verder dan de eerste ronde, FC Sevilla was te sterk.
 
Transfers
 
Er werd goed ingekocht in Athene. Opvallendste naam is waarschijnlijk die van Flavio Conceiçao, geen familie van Sergio, die overkomt van Galatasaray. In de verdediging kwam onder andere Igor Biscan de kern vervoegen. De Kroaat was overbodig geworden bij Champions Leaguewinnaar Liverpool.
Ondermeer Silvio Maric, Michalis Konstantinou en Sotirios Kyrgiakos zochten andere oorden op.
 
Kansen
 
Zoals eerder gezegd hebben de groenwitten een sterke thuisreputatie, maar op verplaatsing zal het constanter en beter moeten presteren dan in de voorgaande jaren.
 
Typeploeg
 
Doel: Galinovic
Verdediging: Vintra, Seric, Morris en Kotsios
Middenveld: Conceiçao, Biscan, Basinas en Gonzalez
Aanval: Papadopoulos en Olisadebe
 
Werder Bremen
 
Vorig Seizoen
 
Niemand was vorig seizoen opgewassen tegen de alleenheerschappij van Bayern München. Ook Werder Bremen niet, dat toch op een respectabele derde plaats eindigde, alleen in Bayern en Schalke moest het zijn meerdere erkennen.
In de Champions League herinneren we ons de duels tegen Anderlecht nog, die beide makkelijk gewonnen werden. Werder bereikte de volgende ronde, maar tegen Lyon was het niet opgewassen, in Duitsland won Lyon met 0-3, op Franse bodem werd het voor de Duitsers een totale afgang: 7-2. In de Duitse beker strandde het in de halve finales, Schalke was de dader.
 
 
 
Transfers
 
Een hele hoop nieuwe namen in het Weserstadion. Blikvanger was Thorsten Frings, die flopte bij Bayern en het in Bremen opnieuw mocht proberen. Als landgenoot noteren we Jelle Van Damme, die een jaartje van het gedegradeerde Southampton werd gehuurd. Ook keeper Tim Wiese is nieuw, hij kwam van Kaiserslautern. Patrick Owomoyela, één van de seizoensrevelaties, werd weggeplukt bij Arminia Bielefeld. Ten slotte werden Jurica Vranjes en Naldo nog overgenomen van respectievelijk Stuttgart en het Braziliaanse Juventude.
Paul Stalteri, al enkele malen verkozen tot ‘knapste speler van het jaar’, ging zijn geluk beproeven in Engeland, Tottenham werd zijn nieuwe club. Valérien Ismael vertrok naar kampioen Bayern Munchen, de Zwitser Ludovic Magnin trok naar Stuttgart.
 
 
Kansen
 
Werder Bremen zal in onze ogen moeten strijden voor de tweede plaats, samen met Udinese en Panathinaikos.
 
Typeploeg
 
Doel: Reinke
Verdediging: Owomoyela, Naldo, Pasanen en Schulz
Middenveld: Frings, Baumann, Borowski en Micoud
Aanval: Klose en Klasnic
 
 
Udinese
 
Vorig Seizoen
 
In de top van de Serie A waren er vorig seizoen grote verschillen, maar tussen plaats 7 en 19 lagen slechts zeven punten. Udinese is altijd een gevreesde verplaatsing voor de topploegen. Het is een goed voetballende ploeg die eigenlijk elk jaar meedoet voor Europees voetbal. De ploeg uit Udine kon geen aansluiting vinden met de top-3, maar eindigde toch op een mooie vierde plaats, met één punt voorsprong op Sampdoria uit Genua.
Europees liep het voor geen meter, in de eerste voorronde al werd het uitgeschakeld door het bescheiden Panionios.
 
Transfers
 
Ook Udinese kocht deze zomer flink in. Bekendste naam is Vincent Candela, die zich bij Bolton niet echt kon aanpassen. Verder werd er gemikt op de Italiaanse markt, spelers zoals Cesare Natali (Atalanta), Fausto Rossini (Sampdoria), Christian Obodo (Perugia) en Juarez (Bologna). De knappe prestaties zijn de grote ploegen ook niet ontgaan. Marek Jankulovski trok naar AC Milan, David Pizarro naar Inter Milan en Per Krøldrup naar Everton.
 
Kansen
 
Het wordt wachten of de weinige ervaring Udinese parten kan spelen. Een plekje in de Uefa-beker lijkt de ambitie, al kan het wel wat vrijer voetballen.
 
Typeploeg:
 
Doel: De Sanctis
Verdediging: Bertotto, Natali, Felipe en Candela
Middenveld: Obodo, Zenoni, Vidigal en Muntari
Aanval: Di Natale en Iaquinta


Poule C:
 
Barcelona (Spanje)
Panathinaikos (Griekenland)
Werder Bremen (Duitsland)
Udinese (Griekenland)
 
Onze Pronostiek:
 
  1. Barcelona
  2. Werder Bremen
  3. Panathinaikos
  4. Udinese
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties