"Het was duidelijk handspel"

"Het was duidelijk handspel"
Foto: © SC

De vreugde was zaterdagavond ver te zoeken in Celje na het nipte verlies van Slovenië tegen Noorwegen. Aan het woord Nastja Ceh, Sebastjan Cimerotic, Milenko Acimovic, Borut Mavric en kapitein Aleksander Knavs.

Nastja Ceh had moeite om zijn teleurstelling te verbergen. "Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. We verdienden deze wedstrijd te winnen. We hebben alles gegeven, maar blijkbaar was dat nog niet genoeg. Ik kan niet geloven hoeveel geluk Noorwegen gehad heeft. Is dat ergens te koop misschien," vraagt de middenvelder zich ironisch af. "We moeten nu gewoon een knop omdraaien en maandag opnieuw, met een schone lei beginnen en ons concentreren op de match van woensdag, in Moldavië. Ik geloof nog in onze kansen. Er is nog niets verloren. Er kunnen nog negen punten verdiend worden."

Publiekslieveling en tevens beste speler op het veld zaterdag, Sebastjan Cimerotic probeerde het verlies te relativeren. "Noorwegen speelde heel aggressief. Ik ben verscheidene keren gewoon omver gelopen geweest. Het geluk stond niet aan onze kant. We verdienden te winnen, maar het heeft niet mogen zijn. In ieder geval heeft het geen zin daar nu nog over te praten. We moeten dit nu vergeten en ons concentreren op de komende wedstrijden." Cime vergat in alle teleurstelling het publiek echter niet. "De steun die we zaterdag kregen van het publiek, was geweldig. Het is dankzij hen dat we zijn blijven spelen toen alles verloren leek. Alleen al voor hen moeten we er voor blijven gaan."                               

"Iversen was verrast."

Milenko Acimovic was zaterdag maar een schim van zichzelf. "Het was niet mijn beste wedstrijd, maar toch vond ik dat we algemeen gezien goed hebben gespeelt. En dat was duidelijk niet alleen mijn mening. De Noorse spits Steffen Iversen kwam na de wedstrijd naar me toe en zei dat hij aangenaam verrast was door onze manier van spelen. Achteraf kopen we er niets mee natuurlijk, maar het bewijst wel dat we meekunnen en niet meer als underdog beschouwt moeten worden."

Doelman Borut Mavric, die een zeer goede wedstrijd keepte, was heel teleurgesteld. "Onze start was niet meteen de goede, maar we hebben ons snel kunnen herpakken. Die laatste goal is nogal ongelukkig gevallen en ik voel me er wel verantwoordelijk voor. En dan nog juist op het einde van de wedstrijd, dat maakt het nog erger. Maar uiteindelijk kunnen we ons niets verwijten. We hebben ons best gedaan, maar net dat doet ons verlies bitter smaken."

"Het was duidelijk handspel."

"We hebben de drie goals letterlijk aan Noorwegen gegeven. Dat had nooit mogen gebeuren," kapitein Aleksander Knavs kijkt in eigen defensieve boezem. "We zullen ons nu zo goed mogelijk op de komende wedstrijden voorbereiden en zien dat zoiets niet meer gebeurt." Over de fase waarin de Spaanse scheidsrechter Medinaki geen penalty toekende aan Slovenië had Knavs niet veel meer te zeggen. "Het was duidelijk handspel, maar er is niet voor gefloten. Zo een dingen kunnen een hele wedstrijd een ander verloop geven, maarja dat zijn nu vijgen na Pasen."




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties