Ook Finland neemt revanche

Truyens Himke

Niet alleen België, maar ook Finland speelde afgelopen weekend een zeer slechte wedstrijd. De Finse voetballiefhebber zag dus geen enkele verbetering sinds het vertrek van coach Muurinen … tot woensdag.

De Finnen wonnen overtuigend van Macedonië met 5-1 met ondermeer een hattrick van Mikael Forssell.
Forssell, nog steeds niet 100% hersteld van zijn zware knieoperatie afgelopen seizoen, had moeite met de goal te vinden, maar woensdag kwam daar eindelijk verandering in, de Fin scoorde maar de helft van de zes doelpunten.
Nog maar een kwartier gespeeld en al twee keer legde hij de bal tegen de netten. De eerste maal was het op aangeven van Alexei Eremenko Jr., de jonge spelverdeler legde mooi af en Forssell twijfelde niet. Twee minuten later was het op aangeven Aki Riihilahti dat de Birmingham-aanvaller de bezoekende goalie versloeg.
Met deze voorsprong konden de Finnen rustig voetballen en beheersten ze de wedstrijd op elk moment. Net voor rust scoorde Hannu Tihinen nog de 3-0 via het hoofd op aangeven van alweer Eremenko.

Na de rust mocht Macedonië dankzij Goran Maznov even terug hopen, maar een blunder in de verdediging werd kort daarna afgestraft door Ermenko. Na twee assists scoorde de jonge middenvelder nu zelf.
De wedstrijd werd helemaal beslist via de derde van Forssell, de aanvaller boorde de bal van op tien meter door de verdediging en zette zo de 5-1 op het scorebord.
Beide teams wisten dat hier niets meer aan te veranderen zou zijn en legden hun neer bij deze score. Veel voetbal werd er dan ook niet meer op de mat gebracht in Turku.

Toch verandert er niets voor Finland, met nog twee wedstrijden te gaan, kunnen ze niet meer naar Duitsland.