Analyse De kolderbrigade op volle kracht

Kristof Blomme
| 0 reacties
De kolderbrigade op volle kracht
Foto: © SC

De kolderbrigade op volle kracht

Analyse Jupiler League

Voetbal, een feest !  Moet ook François Sterchele van Charleroi gedacht hebben toen hij Roeselare-goalie Jurgen Sierens te grazen nam zaterdagavond.   Wat een kolder!  Sierens wachtte op een fluitsignaal, Sterchele niet en kwam de bal vanop 2 meter doodleuk in doel trappen.  Niet Club of Anderlecht, maar wel de beelden van Charleroi-Roeselare zullen de wereld rondgaan.   Het voetbalcontract kan voor Belgacom nu al niet meer kapot.  Peersman, zei u? Nee hoor, Jurgen Sierens!

Saaier waren de wedstrijden van Anderlecht en Club inderdaad.  Spannend, dat wel.  Voor paarswit zorgde Jestrogol voor de bevrijding, Mbo voor de bevestiging.   Moeskroen modderde een tijdje aan, maar zonder spitsen bleek scoren plots niet zo simpel.  Club Brugge nam afstand van Sint-Truiden, maar door een rist kansen deskundig de nek om te wringen, kostte de driepunter wel bloed, zweet en tranen.   Gelukkig was er FC Balaban om de ban te breken.  Debutant Portillo acteert voorlopig nog in de schaduw van SuperBosko.

Van acteurs gesproken.  Bij Germinal Beerschot hebben ze er ook een handje van weg.  Doelman Luciano trok als de betere Jackie Chan van leer tegen de West-Vlaamse 'slechterikken'.   Zijn maatje Dickson deed niet onder en kreeg ook rood.  Beste acteur was echter Ouon die – na de rode kaart voor de Beerschot-goalie - perfect deed alsof hij kon keepen.  Zonder Ibrahim Salou gerekend natuurlijk, die in extremis de drie punten in Zulte-Waregem hield.  Het zinderende slot kon de plot van de betere thriller evenaren.

Westerlo – FC Brussels was eerder voer voor de beter komedie.  Jefke Delen als de kleine infiltrant en Jackson Coelho die de volledige Brusselse verdediging voortdurend belachelijk maakte.   Het leverde drie gouden punten op in het Kuipke.  Voor Cercle geen kolder dit weekend!  Wel pure ernst en concentratie.  Die combinatie leverde een verdiend punt op tegen La Louvière, het eerste van het seizoen.

Intussen zit Jos – ik wil voetbal zien – Vaessen met een probleem: Hugo Broos is te braaf!  Hugo durft geen kritiek geven op zijn spelers of op zijn voorzitter.   Reden genoeg nochtans voor kritiek na de blamage van Genk in Gent.  Al gebiedt de eerlijkheid ons wel te zeggen dat Fredje – ik wil niet meer – Herpoel een paar keer met wereldsaves uitpakte.   Crisis in Genk?  Nee, zegt Jos, dat woord bestaat bij ons niet!

Op zondag gingen we gewoon op hetzelfde elan door. De weergoden hadden het blijkbaar niet begrepen op de voorstelling van Lokeren en Lierse. Diezelfde Goden zorgden dan maar voor een heus lichtspektakel, overgoten met een heuse plensbui. Scheidsrechter Gumienny besliste dan maar om de 22 acteurs naar binnen te roepen, om verder onheil te voorkomen.

Standard en Beveren zorgden voor een gepast einde van deze turbulente speeldag. De Rouches zorgden voor ophef door vlak voor het einde van de transferdeadline sterkhouder Dragutinovic te verkopen. Zoiets doe je natuurlijk niet ongestraft, maar maak ze dat in Luik maar eens wijs. De zwarte parels besloten dan maar om D'Onofrio en co eens met hun neus op de feiten te drukken. De helden van de vorige vier speeldagen werden prompt uitgefloten door het thuispubliek.

Halen we volgend jaar het WK niet met de Rode Duivels, geen paniek.  Met de kolderbrigade die de Jupiler League bij momenten ten beste geeft, komt een Oscar of twee steeds dichterbij ... 

Pauwels W. & Blomme K.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties