Poule H: Subtop van Europa

Jan Martynowski
| 0 reacties
Poule H: Subtop van Europa
Foto: © SC

Hoewel poule H niet dié grote namen telt, staan er met wedstrijden tussen de Rangers, Inter en Porto enkele mooie affiches op het bord. En Artmedia Bratislava? Dat heeft alvast de mooiste naam van heel de Champions League.


Inter Milaan

Na een derde plaats in de competitie moesten de Interisti voorbij Shaktar Donetsk om de poules te bereiken. Adriano en co deden dat met verve. Met de Braziliaanse ster, nieuweling Figo, Veron, Cambiasso, Solari en Martins zijn de troepen van voorzitter Moratti goed gewapend om op zijn minst deze poule te winnen.

Of wordt het weer net niet? Inter slaagt er steeds in de aansluiting met de absolute top te verkwanselen. De kloof met stadsgenoot AC Milan is dan ook nog steeds niet gedicht. Kan Figo daarin verandering brengen?

Typeploeg

Doelman
: Cesar
Verdedigers: Zanetti, Cordoba, Materazzi, Favalli
Middenvelders: Figo, Veron, Cambiasso, Solari
Aanvallers: Adriano, Martins

FC Porto

Moest de CL-winnaar van 2004 vorig seizoen Benfica nog laten voorgaan in de Portugese competitie, dit jaar willen de superdraken zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. En ook in de CL wil de groep beter doen dan vorig seizoen (achtste finale). Hun revanche kunnen ze alvast stillen op de ploeg die hen toen uitschakelde: Inter. Om dat allemaal te bereiken trok de ploeg uit Oporto Co Adriaanse aan. Die liet vorig seizoen AZ Europa verrassen, en moet dat nu ook met Porto doen. Porto moet dan ook in staat zijn minstens deze groepsfase te overleven.

Typeploeg
Doelman: Baia
Verdedigers: Sonkaya, Costa, Emanuel, Peixoto
Middenvelders: Meireles, Diego, Gonzalez
Aanvallers: Jorginho, McCarthy, Lopez

Glasgow Rangers

In de klassieke tweedstrijd met Celtic Glasgow trokken de protestantse Rangers vorig seizoen aan het langste eind. Maar dit seizoen vergaat het beide ploegen heel wat minder goed. Buffel en co haalden slechts 10 op 18 en volgen op 8 punten van leider Hearts, en op drie van een ook teleurstellend Celtic. McLeish rekent vooral op de stootkracht van Prso, het vernuft van Buffel en de snelheid van de kwikzilveren Novo en Lovendkrans om de andere ploegen het vuur aan de schenen te leggen. Hoewel de Rangers net een maatje te klein lijken voor Porto en Inter, kan het in Ibrox wel eens spoken. Een derde plek is dan ook het minimum, de Schotten hopen stiekem op net iets meer.

Typeploeg

Doelman: Waterreus
Verdedigers: Ricksen, Fanfan, Rodriguez, Murray
Middenvelders: Ferguson, Rae, Novo, Lovendkrans
Aanvallers: Buffel, Prso

Artmedia Bratislava

Op het eerste zicht is de debuterende Slovaakse kampioen een vogel voor de kat. Geen Europese ervaring, geen enkele topspeler, geen topcompetitie. Kunnen we nu al schrijven dat Artmedia 0 op 18 haalt? Misschien toch niet. Want welke ploeg is er ooit al in geslaagd het befaamde Celtic Glasgow een 5-0 aan de broek te smeren? Inderdaad, geen enkele. Op dit fameuze Artmedia na. Kunnen zij Celtics stadsgenoot Rangers ook een pak voor de broek geven? Dan is een derde plaats én een plaats in de geschiedenisboeken het deel van deze onbekende ploeg.

Typeploeg

Doelman: Cobej
Verdedigers: Burak, Debnar, Durica, Petras
Middenvelders: Vascak, Kozak, Borbely, Tchur
Aanvallers: Halemar, Fodrek
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties