Leekens: "Spel moet naar hoger niveau"

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leekens: "Spel moet naar hoger niveau"
Foto: © SC

AA Gent en Lierse speelden gisteren 1-1 gelijk. Na de wedstrijd stonden trainers Georges Leekens en Paul Put de pers te woord. Put was trouwens eerlijk in zijn korte analyse van een wedstrijd waar zijn ploeg op het nippertje een derde seizoensnederlaag vermeed.

,,Het was duidelijk dat Gent beter was in de eerste helft. Desondanks is het jammer dat we een doelpunt slikken vanuit een stilstaande fase. Ik heb daar nochtans voldoende opgehamerd, het werd uitgesmeerd in de pers en op TV dat Gent steeds gevaarlijk is bij dergelijke fasen. Maar ondanks al die waarschuwingen incasseren we zo’n doelpunt.

,,Gent was de meest dreigende ploeg, alhoewel ik met die wissels streefde naar meer samenhang. En met die puntendeling ben ik tevrede,n want dat was zowat ons opzet tegen een zeer beweeglijk en sterk Gent’’, aldus de Lierse coach.

Het verlies van twee punten leek de Gentse trainer Georges Leekens ergens wel op de maag te liggen.

,,Mijn ploeg wilde het allemaal te mooi op de grasmat leggen met alle gebreken vandien. Veel kansen creëerden we niet, maar de weinige open kansen die we kregen moeten afgemaakt worden. Onze druk naar voren toe in de tweede helft was iets minder dan voordien. We moeten ook werken aan het vormpeil van ondermeer Foley en Laybutt, die tot hiertoe door omstandigheden weinig speelminuten hebben gekregen. Maar we moeten toch ons spelpeil naar een hoger niveau tillen. Maar hoe dan ook verliezen we hier weer twee punten.’’

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties