Voorzitter KVSK Utd droomt nog niet van eerste

Voorzitter KVSK Utd droomt nog niet van eerste
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Promovendus KVSK United doet het tot nu toe uitstekend in tweede nationale. Na zes speeldagen staat de Noord-Limburgse club op een gedeelde tweede plaats met de streekgenoten van Dessel Sport. United doet dit de afgelopen weken ook nog eens met erg attractief voetbal. Vorige speeldag versloeg het Virton, dat toen derde stond, met 4-0. Bij de grote titelkandidaat Bergen kregen de mannen van Peter Balette pas in de laatste minuut de 2-2 binnen. 

Het Belang van Limburg sprak met KVSK United-voorzitter Paul Cremers. De voorzitter van de fusieclub droomt echter nog niet van de promotie naar de Jupiler League op korte termijn. "Laat me één zaak duidelijk stellen: wij denken niet aan eerste klasse. Ook het winnen van een periodetitel is geen doel op zich. Het seizoen is lang en er kan nog zoveel gebeuren. Eerste gewin is kattengespin, zei mijn grootmoeder altijd. Wat we nu wél doen, is met volle teugen genieten van de mooie momenten. Het is onze bedoeling om de mensen in Noord-Limburg met fris en aanvallend voetbal weer naar de Gestelsedijk te lokken. En dat lukt vrij aardig, wat bewijst dat we echt wel een goed team hebben."

Dit wil echter niet zeggen dat KVSK United niet wil promoveren. Mocht United op het einde van de competitie nog in de race zijn om een promotieticket naar eerste klasse dan zullen ze er zeker 100% voor gaan. "Zoals de kaarten nu liggen, zou een neo-eersteklasser volgend seizoen anderhalf miljoen euro aan TV-gelden opstrijken. Tel dat bij ons huidig budget en bij het surplus aan inkomsten dat een geslaagd seizoen automatisch met zich meebrengt. Dan zouden we een klein eersteklasse-budget kunnen genereren, ja. En ook organisatorisch en structureel hebben we al een hele weg afgelegd sinds we twee jaar geleden als amateurclubje begonnen. Maar nogmaals: we gaan echt niet zweven," aldus voorzitter Cremers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties