Italiaanse supporters fluiten eigen speler uit

Kristof Blomme
| 0 reacties
Italiaanse supporters fluiten eigen speler  uit
Foto: © SC

Luca Toni, speler van Fiorentina, werd zaterdag in de match tegen Slovenië constant uitgefloten. De match werd gespeeld in het stadion van Palermo, zijn ex-club. De overstap die hij maakte naar Firenze is hem daar niet in dank afgenomen.

Zaterdag speelde Italië de belangrijke match tegen Slovenië. Hoewel de partij met 1-0 werd gewonnen waren de spelers en trainer niet te spreken over het publiek in Palermo. Spits Luca Toni werd door de supporters van z'n ex-club bij elke baltoets genadeloos uitgefloten. Toni was nochtans één van de gevaarlijkste spelers bij Italië.

De aanvaller zelf reageerde eerst wat gelaten. "Ik was teleurgesteld door het gefluit, maar ik probeerde me er niet door te beïnvloeden." Een dag later kwam hij scherper uit de hoek. "Ik ben niet gelukkig, nee. Na twee mooie jaren met 50 goals op die manier behandeld worden, zou jij gelukkig zijn? Ik ben ook niet weggelopen. De club heeft goede zaken gedaan. Voor een verkoop moeten beide clubs akkoord zijn, toch?"

Ook Marcello Lippi was niet te spreken over het eigen publiek. "Het is een schande! De fans beseffen niet dat als ze Toni raken, ze ook Italië raken." Cristian Zaccardo, speler bij Palermo, scoorde de enige goal in de match. Ook hij nam echter Toni in bescherming. "Ik had te doen met Toni. Hij verdiende deze behandeling niet."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties