Europese tickets Finland verdeeld

Truyens Himke
| 0 reacties
Europese tickets Finland verdeeld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag is in Finland de laatste speeldag van het seizoen afgerond. Samen met het einde van het seizoen, zijn ook de Europese tickets de deur uit. En onderaan het klassement kennen we nu ook de rechtstreekse degradant.
 
Kersvers kampioen MyPa keerde deze namiddag uit Helsinki weer naar zijn thuishaven met een 1-0 nederlaag en het Champions League ticket. Deze nederlaag betekent dat HJK zijn wedstrijd won en dus het UEFA-cup ticket in de wacht sleept. HJK had voldoende aan 1 doelpunt in de 17de minuut om zijn tweede stek in het eindklassement te verzekeren.
En ook de twee andere kanshebbers, Tampere United en Haka Valkeakoski, deden wat van hen verwacht werd. Beide teams wonnen hun duel met 4-0 en hebben hierdoor het recht om volgend seizoen in de Intertoto-cup aan te treden.
 
Maar het goede nieuws bovenaan wil zeggen dat er onderaan niets veranderde. TP-47 eindigt kleurloos onderaan en treed volgend seizoen aan in de eerste divisie. Voor RoPS volgt er nog een barrage wedstrijd tegen de tweede uit de eerste divisie VPS. Degene die uit twee onderlinge duels als beste uitkomt krijgt de 14de plaats in de Veikkausliiga. De 13de is voor de kampioen uit eerste, FC Honka.
 
Het laatste Europese ticket dat nog moet verdeeld worden is een UEFA-cup ticket. Dit valt te verdienen via de Finse beker. De Finale van deze beker wordt gespeeld op 29 oktober 2005 om 17u00 in het Finnair Stadium te Helsinki. De mogelijke kanshebbers zijn FC Haka*, TP-47*, FC Honka, JJK, City Stars, FC Lathi, PS Kemi Kings, PK-35, FF Jaro, TPS, TP-Seinäjoki, Tampere United, Klubi-04 en MyPa.
* FC Haka en TP-47 zijn reeds geplaatst voor de kwart finales.
 
Alle uitslagen:
FC Lahti – IFK Mariehamn 3-0
Haka Valkeakoski – RoPS Rovaniemi 4-0
HJK Helsinki – MyPa 1-0
Inter Turku – FF Jaro 2-2
KooTeePee – AC Allianssi 1-2
KuPS Kuopio – TPS Turku 1-1
Tampere United – TP-47 4-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties