Van Den Wyngaert versus De Mos: 0-1

Jacobus De Wilde
| 0 reacties
Van Den Wyngaert versus De Mos: 0-1
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Na een paar jaar zonder media-aandacht zijn de gewezen voorzitter van voetbalclub KV Mechelen, Willy Van Den Wyngaert (70) en diens vriendin Rosie Ovaere (57) terug in het nieuws. Het koppel werd namelijk gisteren door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling verwezen naar de correctionele rechtbank van Leuven wegens het belasteren van Tessa De Mos, voetbalmakelaar en dochter van Aad De Mos, ex-trainer van KV Mechelen.

Het begon allemaal met een interview dat het paar gaf aan het weekblad Humo in september 2002. Daarin beweerde Van Den Wijngaert dat trainer Aad De Mos “zijn oudste dochter had verplicht om met spelers van de voetbalploeg KV Mechelen naar bed te gaan”. Volgens de excentrieke ex-voorzitter moest Tessa in opdracht van haar vader “met voetballer Kubic slapen om te weten wat er precies in de spelersgroep leefde”.

Volgens Gert Warson, raadsman van Tessa, oordeelde de rechtbank dat de uitlatingen “allesbehalve leuk en zeer vernederend waren voor de jonge vrouw. Daarenboven werd haar naam nog meer besmeurd toen de Nederlandse pers deze uitlatingen op grote schaal overnam.”

Van Den Wyngaert en Ovaere voerden tevergeefs aan dat de uitlatingen niet ter kwader trouw waren geuit. [KV]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties