Belangrijke topper op zondag

Belangrijke topper op zondag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De elfde speeldag staat bijna volledig in het teken van de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op zondag. Verliezen de Bruggelingen, dan moeten ze de titel wellicht vergeten. Standard speelt op vrijdag al. Dan spelen ze op Sclessin tegen Charleroi. Winst betekent sowieso een goeie zaak met de match van zondag in het achterhoofd. Zaterdag worden de andere zeven partijen gespeeld. Genk neemt het op eigen veld op tegen Moeskroen. In een West-Vlaamse derby bekampen Cercle Brugge en Roeselare elkaar.
 
Vrijdagavond begint Standard aan een belangrijke opdracht. Een overwinning tegen Charleroi zou namelijk betekenen dat Anderlecht en/of Club Brugge op achterstand worden gezet. Bij de thuisploeg zitten Deflandre en Garbini een schorsingsdag uit. Wamberto is geblesseerd. Normaal makken Niculae of Sarr hun debuut bij de Rouches. Charleroi vinden we nog net terug in de linkerkolom van het klassement. Bij de Karolo’s zijn Chabaud en Ciman geschorst. Siquet, Reina en Akgül zijn nog steeds geblesseerd. Sterchele wordt waarschijnlijk de enige aanvaller.
 
Zaterdag speelt Westerlo om 18 uur tegen Lokeren. Westerlo speelt een heel goed seizoen, met een derde plaats. Vorige week voelden de troepen van Helleputte zich nog bestolen door Gumienny. Aan hen om revanche te nemen op het veld. Ook Lokeren doet het dit seizoen verre van onaardig met een zesde plaats. Bij Westerlo is Beloufa geblesseerd aan de voet. Wagemakers sukkelt met een blessure aan de kuit, hij is twijfelachtig. Ntuka en De Wilde komen terug uit schorsing. De Winne, Overmeire en Milojevic zijn nog onbeschikbaar bij de bezoekers.
 
Om 20 uur bekampen AA Gent en Beveren elkaar in het Ottenstadion. Gent staat voorlopig gedeeld zesde, terwijl de Ivorianen bovenin de rechterkolom terug te vinden zijn. Bij De Buffalo’s is Lombaerts een maand uitgeschakeld met een enkelblessure. De bezoekers uit Beveren kunnen geen beroep doen op Murat Akin en Badjan. Diabis, Né en Arunina zijn volledig hersteld.
 
Het verrassende Zulte-Waregem moet de wei in tegen Sint Truiden. De West-Vlamingen staan nog steeds op een prachtige vierde plaats. Sint Truiden staat met nog drie andere ploegen op tien punten. Breleur en Wiggers zijn nog een tijdje uitgeschakeld bij de thuisploeg. Ook Veldeman kan niet aantreden. Sint Truiden moet verdediger Van Hoyweghen missen. Ook De Condé is nog niet fit, normaal kan hij volgende week weer aanpikken.
 
Germinal Beerschot, voorlaatste in de stand, moet heel dringend punten pakken. De match tegen Brussels is daar de ideale gelegenheid voor. Bij GB zijn Cavens, Messoudi en Prince Asubonteng nog niet speelklaar. Luciano zit z’n tweede schorsingsdag uit. Ndiefi is terug uit Kameroen na de begrafenis van z’n vader en is inzetbaar. Dickson keert dan weer terug uit schorsing. Blinden mogen gratis binnen voor deze wedstrijd. De Brusselaars recupereren Kargbo. Hij keert terug uit schorsing. Voorzitter Vermeersch verwacht revanche na de thuisnederlaag tegen Cercle vorige week.
 
De match tussen Racing Genk en Moeskroen is een wedstrijd tussen twee ploegen die onder de verwachtingen presteren. Genk staat slechts op een achtste plaats, Moeskroen is vijftiende. Bij de Limburgers zijn Chatelle, Claessens, Cornelis, Daerden en Vandooren zeker nog uitgeschakeld. Of Broos op Peeters, Oliseh, Matoukou en Beslija kan rekenen is nog twijfelachtig. De Henegouwers moeten Filekovic, die geschorst is, missen. Benajiba en Descamps zijn eveneens niet van de partij.
 
La Louvière moet proberen de eerste overwinning van het seizoen te behalen tegen Lierse. De Wolven staan troosteloos onderin met vier puntjes. Gilbert Bodart, de nieuwe trainer van Les Loups, heeft de loodzware taak om ze in de hoogste klasse te houden. Bodart kan alvast geen beroep doen op Teklak, die geschorst is. Vervalle, Montoya en Leurquin zijn out. Lierse is bezig aan een ronduit slecht seizoen. De Pallieters staan slechts op een zestiende plaats. Een overwinning zou dus mooi meegenomen zijn. Milenkovic en Cruz zullen fit raken. Tohoua is twijfelachtig.
 
Tenslotte staat op zaterdag nog de West-Vlaamse derby tussen Cercle Brugge en Roeselare op het programma. Na een dramatisch seizoensbegin haalde groen-zwart een 6/6. Hierdoor klommen ze naar een gedeelde elfde plaats, net na Roeselare. Roiha, die vorige week geblesseerd terugkwam van een interland, is nog steeds niet fit. Ook belofteninternational De Smet is twijfelachtig met een blessure aan de buikspieren. Meyssen geraakt wel speelklaar. Coquelet is nog niet fit bij de bezoekers. De Coninck is twijfelachtig met een dijblessure.
 
Zondag sluiten Anderlecht en Club Brugge de speeldag af met een onvervalste klassieker. Frank De Bleeckere moet proberen de topper in goede banen te leiden. Paars-wit volgt voorlopig op één puntje van leider Standard. Club staat slechts vijfde met zeven punten achterstand op de Rouches. Een nederlaag betekent waarschijnlijk het einde van de titelambities van blauw-zwart. De thuisploeg kent vooral defensieve problemen. Kompany, Tihinen en Juhasz raken zeker niet fit. Hierdoor vormen De Man en Traoré normaal het hart van de defensie. Walter Baseggio is geschorst. Bij de landskampioen zijn Lange, Ishiaku, Klukowski en Valgaeren nog niet fit genoeg. Birger Maertens sukkelt met een contractuur in de dij en is uitgeschakeld. Blondel pakte vorige week z'n derde gele kaart en is dus geschorst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties