Eersteklassers met hakken over de sloot

Philippe Crols

Acht wedstrijden stonden er dinsdagavond op het programma in de Duitse beker. Daar zitten ze aan de tweede ronde. Over de pandoering die Schalke 04 kreeg aangesmeerd kan u hier meer lezen. Voor het overige kan u hieronder terecht.

Werder Bremen - Wolfsburg  2-2 (na verlengingen) en 5-4 na strafschoppen

Werder Bremen heeft zich niet zonder moeite geplaatst dinsdag. De wedstrijd kwam pas los na rust. Marlet maakte er op het uur 0-1 van. Wolfsburg leek het te gaan halen, maar twee minuten voor tijd zorgde Klose ervoor dat Wolfsburg toch nog de verlengingen moest spelen. Na 105 minuten spelen leek Klose Werder Bremen dan weer een ronde verder te helpen na het maken van de 2-1, maar in de allerlaatste seconden van de verlengingen zorgde Marlet er nog voor dat we naar de strafschoppen gingen. Bremen was het beste in het nemen van die strafschoppen en verkwanselde geen enkele elfmeter.

Nuremberg - Dresden  3-0

Eersteklasser Nuremberg kende niet al te veel moeite met de tegenstander uit Dresden. Aan de rust stond de thuisploeg dankzij een doelpunt van Daun al aan de leiding. Na rust verdubbelde diezelfde Daun de score en zo was de wedstrijd nagenoeg beslist. Banovic maakte in minuut 84 aan alle twijfel een einde toen hij vanaf 11 meter raak trof.

Aachen - Hannover 96  1-2

Eersteklasser Hannover 96 plaatste zich met veel moeite tegen Aachen. Nochtans leken de bezoekers op weg naar een makkelijke overwinning toen Brdaric Hannover na amper negen minuten al op voorsprong had gebracht via een strafschop. Een kwartier voor tijd scoorde Ebbers echter de gelijkmaker en de verlengingen waren nabij. Brdaric dacht daar echter anders over en bezorgde Hannover in de slotfase alsnog de zege en zo ook de volgende ronde.

Freiburg - Braunschweig  4-1

Freiburg, dat sinds dit seizoen in tweede klasse speelt, mag zonder al te veel problemen een ronde verder bekeren na een eenvoudige zege tegen Braunschweig. Graf had de bezoekers wel vroeg op voorsprong gezet, maar toen Koejoe net voor rust de gelijkmaker scoorde zakten de bezoekers helemaal weg. Koejoe maakte net na rust zijn tweede van de avond en in de slotfase stelden Iasvili en Antar de zege veilig.

RW Erfurt - Kaiserslautern  2-4

Kaiserslautern had meer moeite met Erfurt dan het allicht had gewild. De bezoekers kwamen via Sanogo wel snel 0-2 voor, maar toch was het nog lang niet afgelopen. David zorgde nog voor rust voor de aansluitingstreffer en na rust maakte Mensah zelfs gelijk. In het slotkwartier zorgden Engelhardt en Altintop dan toch nog voor de zege voor Kaiserslautern.

St Pauli - Bochum  4-0

Vfl Bochum speelde vorig seizoen nog Europees voetbal en ging er toen uit tegen Standard. Tegen St Pauli kreeg de ploeg uit Bochum echter een fameus pak slaag. Voor rust hadden Mazingu-Dinzey en Luz er al voor gezorgd dat de thuisploeg leidde met 2-0. Na rust zorgden Lechner en Shubitidze voor de welliswaar overdreven 4-0 cijfers.

Unterhaching - Saarbrucken  2-1 (na verlengingen)

Unterhaching - Saarbrucken was misschien wel de meest oninteressante affiche van dinsdag, maar toch werd het een boeiende partij. Vooral in de slotfase dan. Net na rust had Hadji de bezoekers op voorsprong gezet. Hij leek de held te gaan worden tot Ndiaye er een kwartier voor tijd 1-1 van maakte. Hadji ging zelfs helemaal van 'hero to zero', want net voor het ingaan van de verlengingen kreeg hij een rode kaart. In de verlengingen zorgde nogmaals Ndiaye ervoor dat Unterhaching een ronde verder mag.