Blessureleed bij de toppers

Thomas Dubois
| 0 reacties
Blessureleed bij de toppers
Foto: © SC

Goed nieuws in het Anderlecht-kamp, de revalidatie van Vincent Kompany verloopt gunstig. Gisteren hervatte hij met de bal. Vanden Borre, Tihinen (allebei hamstring) en Goor (schouder) zijn nog licht onzeker voor de wedstrijd tegen Lokeren. De zaakwaarnemers van de begeerde Chinees Chen hebben laten weten dat ze niet aanwezig konden zijn om onderhandelingen toe voeren, maar deden per fax een voorstel. De komende weken zal er verder gepraat worden.
 
Bij Club Brugge is Birger Maertens terug volledig fit. Jonathan Blondel bleef binnen, hij heeft last van vocht in de knie, maar sluit normaliter vandaag terug aan. Net als Vanaudenaerde, die gisteren uit voorzorg de training verliet na het blokkeren van de knie bij een balcontact. Vandelannoite zal nog zeker tien dagen rusten. Dufer, die last heeft aan de lies en zaterdag geschorst is, sluit ten laatste zondag aan bij de groep. Van Tornhout hervat de groepstrainingen vandaag. Ook goed nieuws voor Ishiaku en Klukowski, zij zullen nog één week individueel trainen. Vlaeminck (lies) en Verbauwhede (schouder) hernemen binnen een zevental dagen.
 
Bij Genk blijft de pech maar duren. Ook Nenad Stojanovic moest nu geblesseerd de training staken. Hij heeft last van de bil. Vandaag zal onderzoek uitsluitsel brengen over hoe ernstig de blessure is. Peeters (bil) en Vandooren (enkel) trainden terug probleemloos mee. Het zal van trainer Hugo Broos afhangen of ze geselecteerd zullen worden voor de wedstrijd tegen Brussels. Indien niet dan mist Genk een heel elftal: Beslija, Claessens, Cornelis, Daerden en Stojanovic, de niet-wedstrijdfitte Chatelle, Peeters en Vandooren en de geschorsten Matoukou en Oliseh. Ook Baily trainde niet.
 
Conceiçao is terug uit Portugal, maar bleef binnen voor verzorging. Een echografie zal meer duidelijkheid scheppen over zijn liesletsel. Beda en Renard beperkten zicht tot lopen. Onwuachi en Scattonde, die dinsdagavond de volle 90 minuten speelden met de beloften werden vrijgesteld. Derde doelman Devriendt trainde met de nationale –19. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties