Racisme houdt Henry niet tegen

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Racisme houdt Henry niet tegen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racisme houdt Thierry Henry niet tegen om een eventuele transfer naar de Primera Division of de Serie A te verzilveren. De Arsenal-spits werd al enkele keren in verband gebracht met een verhuis naar Barcelona. Medio 2007 loopt zijn contract bij de Gunners ten einde.
 
Thierry Henry is een grote voorstander van de anti-racismecampagnes Kick it out en Stand up, Speak up. Sommigen geloofden dan ook niet dat de Fransman een transfer naar Italië of Spanje, twee landen met racistische aanhangen bij de supporters, zou zien zitten. Henry zelf spreekt dit tegen.
 
“In Italië hebben veel donkere jongens problemen. Maar ik vind niet dat het voetbal hier mag onder lijden”, aldus King Henry. Vorig jaar werd Henry ook nog uitgescholden door Spaans bondscoach Luis Aragones en in Spanje zelf werden de Engelsen bedolven onder racistische uitlatingen. “Het was goed dat de Engelsen op het veld bleven staan. Je mag een wedstrijd niet stilleggen voor zo’n irriterende mensen.”
 
Een transfer uitsluiten voor racisme ziet Henry dus niet zitten. Hij is wel gewonnen voor het idee om de supportersvakken vlak tegen het veld te sluiten om de supporters bij hun verstand te brengen. “Afgelopen dinsdag nam de Uefa nog deze maatregel bij Sparta Praag na wantoestanden tijdens de wedstrijd tegen Ajax. De Europese voetbalbond en de club stelden hier een goed voorbeeld. De wedstrijd ging door en de supporters moesten thuisblijven. Maar laat er geen twijfel over bestaan: ‘Wij hebben de fans nodig’.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties