PSV doet het opnieuw uitstekend

Dirk Pieters

PSV kreeg dinsdagavond het bezoek van het grote AC Milan. In de heenwedstrijd kon PSV nog een gelijkspel uit de brand slepen. In de terugwedstrijd toch een verrassende opstelling bij PSV. Guus Hiddink zette de 17-jarige Aissati (foto) in de basis. Bij Milan zat Shevchenko op de bank, zijn vervanger was Gilardino.

De wedstrijd begon goed met één kansje voor beide ploegen, maar zowel Cocu als Vieri konden het openingsdoelpunt niet maken. Na tien minuten was er een te zwakke terugspeelbal van Kaladze naar zijn doelman. Farfán kon er van profiteren en trapte de bal staalhard voorbij doelman Dida. De thuisploeg op voorsprong. Milan moest nu komen, maar PSV bleef goed meevoetballen. Net over het kwartier was er een vrije trap van Pirlo, maar die poging belandde op het dak van het doel. Rond het halfuur kwam Gattuso goed weg, scheidsrechter Poll hield zijn tweede geel kaart op zak.
De sfeer bleef er ondertussen goed inzitten in de tribunes, PSV deed het verre van slecht. Met nog vijf minuten te gaan maakte PSV-doelman Gomes het zichzelf moeilijk door een bal bijna in eigen doel te boksen. De laatste kans voor rust was voor Vieri, maar Gomes had een mooie redding in huis. De thuisploeg mocht gaan rusten met een knappe 1-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft begon PSV goed, maar Farfán kreeg de bal net niet goed voor doel. En opnieuw was daar PSV, maar Dida had een goede reflex in huis op een schot van Beasley
Ook de bezoekers staken hun neus nog eens aan het venster. Seedorf met een ver schot, maar Gomes met een mooie redding. Ook bij de daarop volgende corner was Gomes alert. Milan kwam beter in de wedstrijd, maar een doelpunt maken tegen PSV zat er tot dusver nog niet in. Het was duidelijk wat Cocu nog steeds is voor PSV, zelfs op 35-jarige leeftijd draaide de hele ploeg om de Nederlander.
Echte Italiaanse druk kwam er niet meer. Jaap Stam mocht zelfs vroegtijdig gaan douchen. Een mooie overwinning van PSV.

PSV won niet echt onverdiend van het Italiaanse AC Milan. Voor de 17-jarige Aissati een ongelofelijke ervaring en een geweldige wedstrijd. PSV staat nu alleen eerste met 7 punten, twee meer dan Milan en Schalke.  [AN]