Jestrovic al rood na vier minuten

Kristof Blomme
| 0 reacties
Jestrovic al rood na vier minuten
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het werd een avondje om vlug te vergeten voor Anderlecht. Vooral na rust werd het overklast door Liverpool en bovendien liet ook Kim Milton Nielsen zich weer opmerken met een vreemde beslissing.

Nenad Jestrovic kwam twintig minuten voor affluiten op het veld. Vier minuten later mocht de Serviër alweer inpakken en wegwezen. Veel invloed had het niet meer, want Anderlecht zat toen al in een kansloze positie. Kim Milton Nielsen was wel opnieuw kop van jut na de penalty-fase op Bayern en de rode kaarten in Spanje-België. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, mocht Cissé vanuit buitenspel de 3-0 aantekenen.

Wat zei Jestrovic nu precies? De Serviër gaf toe dat hij 'fuck you man' had geroepen tegen Sissoko. Dat was ook duidelijk af te leiden uit de beelden. Even daarvoor liepen hij en Sissoko tegen elkaar waarna de Malinees 'hoerenjong' zou geroepen hebben. Dat hoorde Nielsen echter niet. Of wou hij het niet horen?

De uitleg van Nielsen was ook niet overtuigend. Volgens de Deen had hij rood gegeven voor een racistische uitspraak. Nog volgens de scheidsrechter mag je 'fuck you' zeker niet tegen een zwarte speler zeggen. "Wat heeft dat met racisme te maken?", vroeg de spits zich terecht af. [AN]

Kristof Blomme en Harald Berings
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties