Heerenveen houdt CSKA in bedwang

Thomas Dubois
| 0 reacties
Heerenveen houdt CSKA in bedwang
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Nederlandse Heerenveen is erin geslaagd om op de tweede speeldag van de Uefa-beker titelverdediger CSKA Moskou op een scoreloos gelijkspel te houden. In de slotfase drukte Heerenveen de Russen zelfs tegen hun eigen doel, maar in een doelpunt resulteerde dat niet.
 
Heerenveen startte zonder Petter Hansson, zijn vrouw stond op het punt te bevallen. De 18-jarige Drost startte in zijn plaats. De eerste 75 minuten viel er weinig te beleven. Beide ploegen kregen enkele kleine kansjes, maar te weinig om te scoren. Een vrije trap van Yildirim werd gered en Vagner Love verzuimde het om op het uur Moskou op voorsprong te brengen. Pas in het laatste kwartier kreeg de wedstrijd echt animo. In de 77e minuut miste invaller Bruggink twee opgelegde kansen.
 
Moskou was slechts een schim van de ploeg die vorig jaar de Uefa-beker won en kreeg nauwelijks kansen. Tien minuten voor tijd kwamen de Russen tot één gevaarlijke counter. Heerenveen-keeper Waterman redde het schot.
 
Voor Heerenveen is dit het tweede gelijkspel in twee wedstrijden en het staat zo derde in de groep. Moskou en Boekarest staan vierde en vijfde. Beide ploegen hebben één punt. Marseille, dat niet in actie kwam, en Sofia delen de eerste plaats met drie punten. [AN]
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties