STVV slachtoffer van gokmaffia?

Wim Pauwels
| 0 reacties
STVV slachtoffer van gokmaffia?
Foto: © SC

Bij het Britse internetgokkantoor Betfair is de voorbije weken meer dan 600.000 euro ingezet op de wedstrijd tussen Sint-Truiden en La Louvière en 230.000 euro op die tussen Cercle Brugge en STVV.  Met dat verhaal pakt de krant De Morgen deze ochtend uit.  De krant beweert dat ze het verhaal al een week geheim hield op uitdrukkelijke vraag van STVV-voorzitter Roland Duchâtelet, die eerst zelf op onderzoek wou gaan binnen zijn eigen ploeg.  De gigantische bedragen roepen vragen op.  Betfair geniet in het gokmilieu ook al geen al te beste reputatie.

Bij Betfair schommelt de gemiddelde inzet op een wedstrijd uit de Belgische Jupiler League tussen de 10.000 en 25.000 euro. Voor de wedstrijd van STVV thuis tegen La Louvière werd meer dan 600.000 euro ingezet.  Een beduidend hogere inzet ging naar een zege voor La Louvière.  Nochtans had STVV de week ervoor nog zwaar uitgehaald op het veld van seizoensrevelatie Zulte Waregem en was het torenhoog favoriet voor de thuismatch.  

Ook dit weekend dachten duidelijk meer gokkers dat Cercle Brugge kon winnen van STVV.  En opnieuw voor een - naar Belgische goknormen - fabelachtig bedrag.  Er is voorlopig geen enkel hard bewijs van manipulatie, maar volgens De Morgen is er toch iets aan de hand.  "Er is stront aan de knikker.  Dat is duidelijk. (...) Het interne onderzoek is afgelopen weekend gevoerd en raad eens? Precies: de spelers van STVV zeggen nergens van te weten."

STVV-voorzitter Roland Duchâtelet bevestigt dat hij een intern onderzoek opstartte en liet zijn spelers een addendum aan hun arbeidsovereenkomst ondertekenen dat gokken op de eigen club gelijkstelt met onmiddellijk ontslag. Duchâtelet zal het bondsparket van de voetbalbond voorlopig niet inlichten. [AN] [WA]


Door Wim Pauwels en Anthony Van der Planken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties