Trost is niet de eerste onbekende trainer

Philippe Crols
| 0 reacties
Trost is niet de eerste onbekende trainer
Foto: © SC

Met René Trost heeft Lierse sinds maandag een nieuwe trainer. Echt bekend is de Nederlander niet, maar dat hoeft niet zozeer een nadeel te zijn. De Gazet van Antwerpen grasduinde eventjes in haar archieven en vond daarin zeven trainers terug die bij het grote publiek niet bekend waren toen ze arriveerden in België.

Wat blijkt nu? Volgens de Antwerpse krant zijn vier van de zeven relatief onbekende trainers in hun opdracht geslaagd. Drie van de zeven krijgen bijgevolg ook een negatief rapport. Beginnen doen we bij de mensen die wel goed presteerden volgens de GvA. Emilio Ferrera (foto) is u natuurlijk niet onbekend. Dat was hij eind '99 allicht nog wel. Toen werd hij benoemd als trainer van SK Beveren. Hij haalde Beveren uit de degradatiezone en leek een grote toekomst te gaan krijgen. Nadat hij ook RWDM en Lierse had getraind liep het echter een beetje verkeerd. Bij Brussels en La Louvière werd hij ontslagen. 
Ook Patrick Remy krijgt een positief rapport. De Fransman, die eind 2000 bij AA Gent aan de slag ging, kreeg de moeilijke taak om Trond Sollied echt op te volgen. Dat lukte in zijn eerste seizoen, maar gedurende zijn tweede jaar als Gent-trainer werd hij toch ontslagen. 

Begin 2001 maakte Daniel Leclercq zijn entree in België. Hij had al wel Lens naar de titel in Frankrijk geleid, maar in België was hij een nobele onbekende. Hij zorgde ervoor dat La Louvière niet zakte en af en toe ook eens voor een stunt zorgde. Ook hij werd na een jaar wel ontslagen en verdween weer in de anonimiteit. 
Sergio Brio zal u allicht niet snel uit uw geheugen wissen. De excentrieke Italiaan slaagde er op een mirakuleuze manier in om Bergen van de degradatie te behoeden in 2004. Na een paar incidentjes, waarvan het 'Choco-incident' het meest gekende is, mocht hij toch inpakken. 

Bij de gebuisden vinden we Regis Laguesse terug. De Fransman zorgde er in het seizoen 2001-2002 voor dat Beveren eigenlijk al zeker was van de degradatie rond nieuwjaar. Hij werd vrij snel ontslagen en Beveren werd laatste, maar door enkele licentieproblemen van andere clubs wist Beveren zich toch te handhaven. En kent u Sandor Popovic nog? De 60-jarige Hongaar werd door Geel begin 2000 ingehaald om de Kempense club van de degradatie te behoeden. Hij haalde welliswaar vaak het nieuws, maar slaagde er in de verste verte niet in om Geel te redden. Doy Perazic is de laatste in het rijtje gebuisden. Hij werd door Antwerp eind 2003 benoemd als trainer en haalde ook vaak het nieuws. Uitspraken als: "Aruna doet niet mee, want er staat Dindane op het scheidsrechtersblad" wekten toen de nodige hilariteit op. Even leek hij Antwerp ook nog van de degradatie te gaan behoeden, maar dat lukte uiteindelijk toch niet. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties