Dudek hengelt naar Benfica

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Dudek hengelt naar Benfica
Foto: © SC

Jurek Dudek, de Poolse doelman van FC Liverpool, is druk bezig met solliciteren bij andere clubs waar hij wel aan spelen zou toekomen. Via zijn zaakwaarnemer Jan De Zeeuw vist de doelman nu naar een plaats bij Benfica, waar de Nederlander Ronald Koeman trainer is.

Op Radio Renascença zei De Zeeuw dat Benfica een optie is. "De club speelt in de Champions Leauge en heeft een goed team. Als Liverpool wil meewerken, staan alle deuren op. Bovendien is Ronald Koeman er coach en die kent Dudek heel goed."

Dudek en Koeman waren ooit ploegmaats. In het seizoen 1996-1997 speelde Dudek zijn eerste seizoen bij Feyenoord, terwijl Koeman aan zijn laatste jaar toe was. De Pool kwam toen in Rotterdam niet veel aan spelen toe, maar groeide er later uit tot een topkeeper.

Bij Liverpool moet Dudek op dit ogenblik Juan Manuel Reina voor zich dulden. De 32-jarige international kampte met een armblessure en is bang dat hij zijn plaats bij de Poolse nationale ploeg zal kwijtraken, zeker met het oog op het WK 2006.

Benfica daarentegen sukkelt met een doelmannenprobleem. Het moest al vaker dan hun lief was beroep doen op de jonge derde doelman Rui Nereu. Quim en José Moreira waren geblesseerd, al lijkt eerstgenoemde binnenkort terug fit voor dienst te zijn. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties