Stolica opnieuw inzetbaar

Julie Néman
| 0 reacties
Stolica opnieuw inzetbaar
Foto: © SC

Ilija Stolica is terug van geweest. Na een behandeling voor zijn hamstringblessure die hij eind oktober opliep, is de Serviër opnieuw inzetbaar. “Ik voel me inderdaad weer lekker”, straalde de spits na training. "Woensdag heb ik in Tongerlo wel nog even een schrikseconde beleefd. Ik sloeg mijn enkel om en had een inspuiting nodig. Maar nu voelt het alweer goed aan. Ook mijn hamstringblessure is voltooid verleden tijd.” 

Stolica trok voor de behandeling naar zijn thuisland. â€œIk ken ginds een vrouwelijke arts-apotheker, die in voetbalkringen hoog aangeschreven staat”, vertelt hij. "Zelfs spelers van Real Madrid en Inter Milaan komen er op visite, als ze spierproblemen hebben. Zij gebruikt een revolutionaire methode die het genezingsproces versnelt. Ze spuit een vloeistof, waarvan zij alleen de samenstelling kent, in de spiermassa in. Die vloeistof, op basis van stamcellen, kan tot 20 centimer diep doordringen omdat ze een speciaal apparaat ontwikkeld heeft dat zorgt voor een sterke doorbloeding. Dat apparaat veroorzaakt tot 20.000 trillingen per seconden in de spier. Het werkt wonderwel. Toen ik in Belgrado aankwam, kon ik nauwelijks gaan. Drie dagen later had ik, buiten een zekere stijfheid, geen last meer.”

En dus staat Stolica er zaterdag weer.“Hoog tijd dat we voor eigen volk eens kunnen winnen”, beseft hij. “Ten eerste omdat ons thuispubliek dat verdient. Ten tweede omdat we anders in nesten gaan geraken. Het is vijf voor twaalf.” [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties