KFC Lentezon Beerse - RSC Anderlecht 0-5

Guillaume Belaey
| 0 reacties
KFC  Lentezon Beerse - RSC Anderlecht  0-5
Foto: © SC

Een uitstekende eerste helft van de bezoeksters bracht de leider verdiend drie punten op.
 
 
Eerste helft: 

Reeds in de eerste minuten moest thuisgoalie Veerle Willekens tot twee maal toe goed plat op doelrijpe schoten van Sarina Heirbaut en Gertie Van Humbeeck. Op de 10’ een strafschop voor de bezoeksters. Kathleen De Smedt kweet zich van haar taak en zette de leiders op voorsprong. De thuisploeg was niet van plan zich zomaar te geven. Tinne Vanhuele mocht alleen naar Gave Van Poucke, maar die redde uitstekend.
Anderlecht bleef echter prima voetballen, met veel snelheid en diepgang maakten ze het de thuisdefensie knap lastig. Een bedrijvige Niki De Cock diepte de voorsprong verder uit. Slechts in de slotfase van de eerste periode kon nog 2 keer gescoord worden door de bezoeksters, maar dit was enkel te danken aan een hardwerkende thuisploeg die bleef gaan voor elke bal, want dit Anderlecht was beresterk.
 
Tweede helft: 

Meer evenwicht in de tweede periode. Heel wat sensatie in de 69’. Een vrije trap van Nadia Dermul op de paal, de rebound van Niki De Cock net voor de lijn weggetrapt in hoekschop en de corner van Sophie Mannaert ging dan rechtstreeks in doel! Een solo van Sarina Heirbaut eindigde een kwartier voor tijd ook op de paal. Het sein voor de thuisploeg om nogmaals een tandje bij te steken. Drie uitstekende mogelijkheden om een verdiende eerredder aan te tekenen leverde dit op, maar Gave Van Poucke hield haar netten schoon.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties