'Onze taal is ons grootste geheim'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Onze taal is ons grootste geheim'
Foto: © SC

Welke eersteklasser kreeg in de eerste dertien wedstrijden de minste tegengoals? Neen, het is niet Standard, noch Anderlecht. En al zeker niet Club Brugge. Maar wel het Westerlo van Herman Helleputte. Ook De Gazet van Antwerpen vindt dat knappe resultaat opvallend en ging ten rade bij Mario Verheyen, een vaste pion in de Westelse verdediging.

“Ten eerste hebben we ervaring”, aldus Verheyen. “Gaspercic is 36, Van Kerckhoven 34, ikzelf 31, Evens en Wagemaekers zijn 27: we draaien allemaal al een aardig poosje op het hoogste niveau mee. Bovendien hebben Gaspercic en Van Kerckhoven helemaal aan de top gespeeld.”

“En er is ook enthousiasme”, gaat Verheyen verder. “We sjokken niet als een groep gepensioneerden over het veld, hé. Allemaal willen we nog iets bewijzen. De ouderen dat ze niet versleten zijn, de bijna-dertigers dat ze misschien nog een stapje hoger meekunnen. Dat zorgt voor gretigheid, voor een over-mijn-lijk-mentaliteit.”

“En dan nog de taal. We spelen met allemaal Vlamingen achteraan, misschien is dat wel het grootste geheim van onze defensieve sterkte. Maar het rare is: we hebben geen woorden nodig om elkaar te begrijpen, om te weten van elkaar hoe we in bepaalde situaties zullen reageren. De wisselwerking tussen Nico en mezelf centraal achterin bijvoorbeeld loopt perfect, maar ik denk dat we tijdens een match geen tien woorden met elkaar wisselen. Het is een kwestie van aanvoelen en aanvullen.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties