Analyse De kleine generaal

Wim Pauwels
| 0 reacties
De kleine generaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kleine generaal
 
Analyse Jupiler League

Herman Van Holsbeeck kan alvast een ding leren van Marc Degryse : een les in nederigheid ! Marc 'de kleine generaal' Degryse steunde zijn troepen zaterdagavond naar een ruime overwinning tegen La Louvière. Herman 'pseudo-vedette' Van Holsbeeck verfoeit liever zijn eigen spelers, maar mocht wel zonder punten terugkeren uit Westerlo.  Benieuwd wat Van Holsbeeck te zeggen had in de spelersbus?  Of zat hij nog te treuren in zijn dure logestoel?
 
Waegemaekers en Mennes heetten de tegenstanders vanavond.  Paarswit kreeg ze niet klein.  Wat wordt dat woensdag als de tegenstand plots Lampard, Essien of Drogba heet? De Anderlechtse elf werden in het Westelse Kuipke terecht vergeleken met los zand.  Niets lukte, weinig inzet en veel frustratie.  Utaka en Coelho bezorgden Westerlo een oververdiende zege.  Met los zand bouw je geen zandkasteel, maar hoogstens een molhoop!
 
Standard liep tegen de lamp in Brussels.  De stoottroepen van voorzitter Vermeersch kenden geen genade voor de leider uit de Jupiler League.  Onder impuls van De Camargo mochten de Rouches afdruipen.  Met dank aan Westerlo blijft Standard wel leider voor de clash van volgende week tegen Anderlecht.
 
Club Brugge winnaar van deze speeldag?  Misschien wel, maar het moet wel nog Zulte-Waregem voor zich laten.  De promovendus speelde een aardige topper om de derde plaats tegen Lokeren en trok aan het langste eind.  Club Brugge stopte in een mooie tweede helft La Louvière vakkundig onder de graszoden.  Rune Lange speelde nog geen volledig uur dit seizoen, maar heeft er wel al twee binnengetrapt.  Wie moet straks baan ruimen voor de koele Noor: Portillo of Balaban?
 
Racing Genk won vanavond nog verdiend in Lierse.  Eerst Engelaar en nadien Soetaers bezorgden de Lierenaars een nieuwe afknapper.  Lierse staat intussen al vier punten afgescheiden ... onderaan.
 
Bij Roeselare valt altijd wel iets te beleven.  Ofwel veel doelpunten tegen, ofwel maken ze zelf veel goals.  Tegen Moeskroen was het weer van dat: Eloi scoorde maar liefst vier keer voor Roeselare, Coquelet zorgde voor de forfaitcijfers.
 
De Buffalo’s konden vrijdagavond niet winnen in Charleroi.  Gent dook zowel letterlijk als figuurlijk de mist in.  Opvallend opnieuw de prestatie van Zebraspits Sterchele, een man met een neus voor goals.
 
Cercle kon zijn leuk parcours van de voorbije weken niet voortzetten.  Beveren dolde de Bruggelingen van het kastje naar de muur.  In Sint-Truiden tegen Germinal Beerschot ten slotte werd zwaar gevochten voor de punten.  De Ratten wonnen het pleit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties