Oud-Heverlee Leuven - Sinaai Girls 3 - 2

Guillaume Belaey

Er viel er op het terrein in Oud-Heverlee niet zo veel te zien tijdens OHL - Sinaai. Dit had niet alleen te maken met de felle mist die er hing, maar ook met de matige prestatie op het terrein. Twee strafschopdoelpunten van Nathalie Junius en kopbaldoelpunt van Inge Wuyts zorgde er wel voor dat OHL de 3 punten thuishield.
OHL begon nochtans behoorlijk goed en kwam via een strafschop, na voorafgaand handsspel, op voorsprong toen Junius niet miste.

Sinaai stelde daar niet zo veel tegenover behalve een bal op de paal. Aan de overzijde trof ook Marijke De Saint-Hubert de paal. In het slotkwartier van de eerste helft kwam Sinaai dan toch langszij toen men achteraan te veel ruimte liet. OHL sloeg echter nog voor de rust terug. Eerst verzuimde Inge Wuyts nog te scoren toen ze iedereen, inclusief de keepster, voorbijging, maar op de corner die volgde, kopte ze dan toch raak.

In de 2e helft ging het niveau naar beneden. Veel slordigheden langs beide kanten en vooral bij OHL mocht men zich gelukkig prijzen dat de afwerking bij Sinaai uitermate zwak was. Tot tweemaal toe kwam een bezoekende speelster alleen voor doel, maar de eerste keer werd recht in de handen van Tania Vandenhouwe  getrapt en de tweede keer ging de bal ver naast.

In het voetbal is er dan een wet die zegt dat wie zijn kansen niet afmaakt, het deksel op de neus krijgt, en dit werd weer bevestigd toen OHL  een tweede penalty van de middag kreeg, na opnieuw handsspel. Nathalie Junius stelde net als in de eerste helft niet teleur en bracht de score op 3-1. Sinaai had geen andere keus dan alles op alles zetten, maar pas twee minuten voor tijd viel de 3-2 en dat was te laat.