Anderlecht op zoek naar punten

Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht op zoek naar punten
Foto: © SC

We moeten er geen doekjes om winden, Anderlecht zit na het verlies tegen Geel en Westerlo in het sukkelstraatje. En net op dat moment krijgt de vice-kampioen het bezoek van Chelsea, de club van José Mourinho en co. 
Het spel is belabberd tot slecht. Het bestuur kondigde een afslanking van de kern aan. Er is onrust in de ploeg. Je zou je kunnen afvragen wat het nut is van de wedstrijd van woensdagavond.
 
Wel voor Anderlecht is er wel degelijk nog heel wat belang bij deze wedstrijd. Bij nog een verliespartij zou Anderlecht zijn eigen negatief record verstevigen. Het verloor nu al elf keer op rij en in de huidige campagne slaagde Anderlecht er nog niet in om te scoren. Na de mindere prestaties zijn de spelers hun publiek en supporters iets verschuldigd. Een gelijkspel of winst zou Anderlecht toch nog wat punten opleveren voor het coëfficiënt dat de laatste jaren enorm lijdt. Er moet echter plaats gemaakt worden voor een flinke portie realisme. Chelsea is en blijft een moeilijk te ontwrichten machine.
 
Op de eerste speeldag verloor Anderlecht met 1-0 van Chelsea. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam toen op naam van Frank Lampard, die een vrije trap keihard binnentrapte. Doelman Zitka ging hierbij niet vrijuit. Afgelopen weekend won Chelsea overtuigend met 0-3 op het veld van Newcastle. Cole, Crespo en Duff zorgden voor de doelpunten. Zo toont Chelsea dat het na de mindere periode zijn efficiëntie nog niet kwijt is. Anderlecht verloor zondagavond van zwarte beest Westerlo met 2-1, terwijl het de kans had om leider te worden. Het verzaakte, maar krijgt zondag in de rechtstreekse topper tegen Standard een herkansing. Op de vorige speeldag verloor Chelsea verrassend van Betis, Anderlecht ging de boot in tegen Liverpool.
 
Vercauteren verklaarde op de persconferentie dat de spelers nu in de eerste plaats positief moeten denken. Hij ziet dan ook hoopvol uit naar de wedstrijd: “Iedereen verwacht mirakels van Chelsea, de mensen verwachten dat Chelsea altijd wint met mooi voetbal, wel ik ben ervan overtuigd dat ook zij een off-day kunnen hebben.” En het is net die off-day die de hoop op één of meerdere punten levend houdt. Mourinho sprak alvast filosofisch over de wedstrijd. “Ploegen in crisis moet je meteen vastzetten, zodanig dat al hun vertrouwen wegebt, zo win je het gemakkelijkst de wedstrijd.”
 
Bij Anderlecht zijn Tioté en De Man sterk twijfelachtig. Jestrovic is geschorst. Voor Anderlecht komt het erop aan om geen tegendoelpunten te incasseren en zelf eens te scoren. Dat lukte Anderlecht vooralsnog niet. [AN]
 
 
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties