Germinal Beerschot gaat samenwerken met Charlton

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Germinal Beerschot gaat samenwerken met Charlton
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo heeft Chelsea, KV Mechelen heeft Feyenoord, Beveren doet het met Arsenal en Antwerp met Manchester United. Samenwerken met buitenlandse clubs, het lijkt wel een rage. Ook Germinal Beerschot gaat nu in zee met een ander club, meer bepaald met het Engelse Charlton Athletic.

Germinal Beerschot en Charlton bereikten gisteren een akkoord omtrent een samenwerking tot 2009. De samenwerking geldt zowel op sportief als op sociaal vlak. Sportief omdat beide clubs jonge talenten zullen uitwisselen en hun scoutingsaparaten op elkaar zullen instellen, sociaal omdat Germinal Beerschot graag het zogenaamde “community work” van Charlton in België wil introduceren. De Ratten willen op termijn een aantal projecten inzake gemeenschapswerk in en rond Antwerpen opstarten.

“
Dit opent voor onze club nieuwe perspectieven”, aldus ondervoorzitter Herman Kesters. “Zowel voor onze uitbouw op sportief, bestuurlijk en commercieel vlak hopen we bij Charlton Athletic een aantal goede ideeën op te pikken en samen uit te werken. Ik verwacht verder ook heel wat van de projecten in het gemeenschapswerk dat we met de hulp van onze Londense vrienden willen opstarten. Zo staat in de contracten van de Charlton-spelers bijvoorbeeld specifiek vermeld dat ze minstens zes uur per week verplicht worden om aan 'community work' te doen. Wij willen de band tussen voetballers en fans verder en nauwer aantrekken. Het feit dat burgemeester Patrick Janssens ten zeerste gecharmeerd was door dit initiatief, en trouwens ook op de ondertekening van het akkoord aanwezig was, bewijst dat we hiermee op de juiste weg zitten.”

Leuk voor de fans is dat beide clubs jaarlijks een oefenwedstrijd zullen afwerken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties