Schalke wint makkelijk van PSV

Dirk Pieters

PSV mocht vandaag op bezoek gaan bij Schalke 04. De Duitse club kon maar beter winnen wilde het zich nog kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Voor PSV zou een punt al zeer gunstig kunnen zijn. Wel één verrassende keuze van Hiddink. Jan Vennegoor of Hesselink startte op de bank, in zijn plaats speelde Robert. Schalke had wat goed te maken na de 1-0 verliespartij in Eindhoven.

De thuisploeg kon niet anders dan aanvallen voor een uitzinnig publiek (53.000 man). Schalke begon het beste met het meeste balbezit, maar kansen kwamen er het eerste kwartier niet. Het was Schalke dat in het koude Arena AufSchalke op voorsprong kwam. De Slowaakse scheidsrechter Lubos Michel wees naar de stip na handspel van André Ooijer. Kobiashvili twijfelde niet en schoot de thuisploeg op voorsprong. De eerste kans voor PSV kwam er in de 24e minuut, maar scoren lukte niet voor de Nederlanders. Nog voor rust kreeg Robert een grote kans, maar zijn schot werd knap gestopt door doelman Rost. De laatste kans voor rust was voor Lincoln, maar zijn trap spatte uiteen op de paal. Schalke mocht gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Hiddink greep in en wisselde Timmy Simons en Aissati voor Lucius en Vennegoor. De eerste kans was voor PSV, maar de kopbal van Cocu was te zwak. De bezoekers begonnen beter te spelen, maar Schalke uit verband spelen lukte niet. In de 70e minuut stifte Lincoln de bal op de lat, maar Kobiashvili was bij de pinken om de 2-0 in te tikken. Amper enkele minuten later kwam Gerald Sibon op het veld en die maakte onmiddellijk een overtreding in het strafschopgebied. Lubos wees opnieuw naar de stip. Kobiashvili kon zijn derde van de avond maken en deed dit zonder probleem. PSV-doelman Gomez voor de derde keer geklopt.

PSV verloor zwaar tegen Schalke, maar is nog steeds in de running voor een ticket naar de volgende ronde. Milan en Schalke staan aan de leiding met acht punten. PSV heeft er ééntje minder. Het Turkse Fenerbahçe kan met vier stuks de volgende ronde vergeten. [AN]