Sheva wint van Fenerbahçe

AC Milan stond voor een moeilijke verplaatsing naar Fenerbahçe. Milan kon er maar best winnen, maar de Turken moesten eveneens winnen om nog kans te maken op de volgende ronde.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Na een kwartier was het al raak. Seedorf stuurde Shevchenko diep en die trapte door de benen van doelman Volkan binnen. Voor de Milan-aanvaller was het al de 50e goal in de Europabeker. Fenerbahçe kon in de eerste helft geen enkele kans bij elkaar voetballen. Shevchenko kreeg nog enkele mogelijkheden, maar scoren lukte de Oekraïner niet meer. Milan mocht gaan rusten met een verdiende 0-1 voorsprong. De spelers van de thuisploeg kregen een serieus fluitconcert.

De tweede helft was amper vijf minuten bezig en opnieuw was daar ‘Sheva’ voor zijn tweede van de avond binnen te trappen. Een schot met links van buiten de rechthoek ging hard voorbij doelman Volkan. De thuisploeg begon wat druk te zetten, maar doelman Dida verschalken zat er niet in. Met nog twintig minuten te gaan scoorde Shevchenko zijn derde doelpunt van de avond. Het was een koud kunstje voor de aanvaller om de voorzet van Serginho binnen te trappen. En nog was het niet gedaan. Amper vijf minuten na zijn derde doelpunt stond, wie anders, Shevchenko opnieuw aan het kanon. Een voorzet van Vieri kwam in de voet van Sheva, die makkelijk kon binnenleggen. Een zware afstraffing voor de Turken. Milan won oververdiend met 0-4. [AN]