Vadis, een naam om te onthouden

Dirk Pieters
| 0 reacties
Vadis, een naam om te onthouden
Foto: © SC

Een naam die we later hoogstwaarschijnlijk nog gaan horen is die van Vadis Odjidja Ofoe. De 16-jarige verdedigende middenvelder is momenteel de aanvoerder van het reserventeam van Anderlecht. In het tweede elftal zitten nochtans behoorlijk wat namen. Baseggio, Van Steenberghe, Mitu en Delorge, om er maar enkele te noemen. Toch is de jonge speler de aanvoerder.  
 
De piepjonge Belg kreeg van trainer Daniël Renders de aanvoerdersband om te leren verantwoordelijkheid op te nemen. Iedereen is er zeker van dat Vadis een groot talent is. Misschien een toekomstige speler voor de Rode Duivels? “Mijn naam klinkt wel exotisch, maar toch ben ik Belg. Ik ben opgegroeid in Gent en maak dus kans op een plek bij de Rode Duivels”, aldus Vadis.
 
Vijf jaar geleden verhuisde Vadis naar het Astridpark. “De afstand naar Anderlecht werd te groot voor mijn ouders. Elke dag moesten mijn ouders honderd kilometer rijden. Vadis kwam terecht in het het atheneum in Anderlecht. Ook Vincent Kompany, Mark De Man en Maarten Maertens zaten op deze school.
 
Volgens sommige kenners is zijn manier van voetballen te vergelijken met die van Kompany. “Ik kan zoiets moeilijk over mezelf zeggen, maar ik ben in verdedigend opzicht wel polyvalent”, aldus de rustige Vadis. [CA-AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties