Birmingham door na strafschoppen

Kristof Blomme

Millwall en Birmingham speelden 2-2 gelijk, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Birmingham was het meest koelbloedig vanaf elfmeter. Ze wonnen met 3-4.

Bij Birmingham verdedigde onze landgenoot Nico Vaesen het doel. Na amper tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Julian Gray tekende voor deze goal. Tot overmaat van ramp moest bij de thuisploeg Asaba één minuut later het veld al verlaten met een blessure. Na een uur spelen bracht Dunne Millwall langszij. Hij krulde de bal heerlijk voorbij Vaesen in doel.

In de eerste verlenging bracht Heskey Birmingham opnieuw op voorsprong nadat Pidgeley een kopbal van Upson niet kon vasthouden. Vier minuten voor het einde kwam Millwall toch weer op gelijke hoogte. Elliott vlamde de bal onhoudbaar tegen de netten.

Uiteindelijk kwamen er strafschoppen aan te pas om te beslissen wie zich mocht opmaken voor de kwartfinales. Hayles en May misten hun penalty, waardoor Lazaridis Birmingham naar de volgende ronde trapte.