Lobont wil naar Benfica

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lobont wil naar Benfica
Foto: © SC

Als het van de Roemeense doelman Bogdan Lobont afhangt, dan verhuist hij na de winterstop naar de Portugese landskampioen Benfica Lissabon. Ronald Koeman, ex-trainer van Ajax, wil de Roemeen graag naar Portugal halen en Ajax, de huidige club van Lobont, staat open voor een vertrek. Alleen aast Benfica niet alleen op Lobont, ook de Poolse doelman van Liverpool Jurek Dudek staat hoog op het verlanglijstje.

Koeman liet tegenover Voetbal Insite verstaan dat hij Lobont erg graag zou zien komen naar de Portugese hoofdstad. Hij ziet in hem de oplossing om het keepersprobleem op te lossen. Alleen heeft Benfica niet genoeg geld en kan het geen dure doelman aantrekken.

Tegenover Rádio Renascença zei Martin Van Geel, de technische directeur van de Ajacieden het volgende: "Lobont is basisspeler in de Roemeense nationale ploegDeze situatie is niet goed voor hem en ook niet voor Ajax. Als Benfica interesse heeft, dan moet het maar contact met ons opnemen."

Victor Becali, de zaakwaarnemer van Lobont, meent dat de doelman onterecht gepasseerd wordt bij de Amsterdammers. "Bogdan is een goeie gozer en een uitstekende doelman. Hij heeft een probleem met de Nederlandse coach (Danny Blind, nvdr), die de voorkeur geeft aan Nederlandse spelers, ook al hebben die minder kwaliteiten", aldus een scherpe Becali in Maisfutebol. De 27-jarige Lobont ligt in Amsterdam nog onder contract tot 2008. Een transfersom zal dus betaald moeten worden.

Toch ligt bij de Portugezen Jurek Dudek in de bovenste schuif. Met hem zou naar verluidt eerst gepraat worden. De Pool die afgelopen seizoen nog de held was in de finale van de Champions League bij zijn ploeg Liverpool, verkommert er nu op de bank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties