Arsenal de boot in

Kristof Blomme

Bolton was te sterk voor Arsenal, het werd 2-0. Faye, die pas deze week overkwam van Lens, scoorde meteen z'n eerste voor Bolton. Niet veel later zette Giannakopoulos de eindstand op het bord. Dankzij deze overwinning komt Bolton naast Arsenal op de vijfde plaats.

Arsenal begon zwak aan de partij. Vooral Gilberto en Fabregas werden centraal op het middenveld overlopen. Ook Cygan kende niet z'n beste middag. Na twintig minuten stond de eerste goal al op het bord. Een voorzet van Giannakopoulos werd door Faye binnen gekopt. Tien minuten later werd het al 2-0. Door balverlies bij de bezoekers kon Davies zich doorzetten. Hij kreeg de bal tot bij Giannakopoulos, die binnen tikte. Arsenal probeerde eindelijk iets terug te doen. Niet toevallig was Henry de gevaarlijkste man. Hij haalde goed uit, maar hij trof de paal. Vlak voor de pauze moest Lehmann twee keer zijn kunnen tonen. Eerst op een poging van opnieuw Faye, even later na een kans voor Nolan.

Na de pauze kreeg Henry opnieuw te veel vrijheid. De Franse aanvaller kende echter weinig geluk, want ook dit schot spatte uiteen op de paal. In de rebound werd Pires gestuit door Jaaskelainen. Arsenal kon geen vuist meer maken, waardoor de tweede helft van een lager niveau was dan de eerste. Op het einde werd het nog ei zo na 3-0, ware het niet dat Lehmann uitpakte met een geweldige redding op een poging van Vaz Te.