Leekens: "Te zenuwachting voor de rust"

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leekens: "Te zenuwachting voor de rust"
Foto: © SC

Na die nederlaag verscheen Standard - trainer Dominique D’Onofrio als eerste in de perszaal want  AA Gent - trainer Georges Leekens werd aanvankelijk opgehouden door radio en televisie. In ieder geval kon de Waalse oefenmeester zich verzoenen met de nederlaag.
 
 ,,Mijn felicitaties voor Gent, alhoewel we in de eerste helft de kansen lieten liggen. Scoren we een tweede doelpunt, en dat zat er zeker in, dan hebben we de weg vrij naar de zege. Bovendien vond ik het jammer dat we Gent na rust in de wedstrijd lieten komen. Blijkbaar straalde Gent meer agressiviteit uit dan voordien en dat is ons zuur opgebroken. Ik had liever verder gedaan met elf spelers dan met negen, maar nu moeten we ons focussen op de wedstrijd van volgende woensdag tegen Anderlecht’’, aldus de Standard-trainer.
 
Buffalo-trainer Georges Leekens zag ook wat in de eerste helft gebeurde met zijn team: ,,We etaleerden onvoorziene zenuwachtigheid. Vooral in de duels kwamen we soms te kort wegens mindere agressie terwijl ook de laatste voorzet achterwege bleef of nauwelijks functioneerde. En dan heb je die cruciale fases die het begin betekenden voor de heropstanding. Vooreerst de onverzettelijkheid van doelman Herpoel en deze van GrĂ©goire, die nerveus begon, maar nadien door zijn doelpunt zichzelf bevrijdde."
 
"Onze tweede helft was heel wat beter dan voordien. Tegen Standard gebeurt er wel altijd iets (verwijzende naar de moeilijkheden van vorig seizoen en de uitsluitingen in deze wedstrijd; red.). Ik wens in ieder geval Standard meer geluk toe in hun wedstrijd tegen Anderlecht." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties